Kol Barselonoje ūžia protestai, C. Puigdemont'as Vokietijoje stos prieš teismą

Tūkstančiai žmonių sekmadienį Barselonoje protestavo prieš buvusio Katalonijos prezidento Carleso Puigdemont'o sulaikymą Vokietijoje.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-03-25 20:10, atnaujinta 2018-03-25 20:11

Protestuotojai susirinko La Ramblo bulvare, vėliau jie kartu ėjo prie Europos Komisijos biurų, skanduodami tokius šūkius, kaip „Puigdemontą į prezidentus“ ar „Laisvę politiniams kaliniams“.

Vokietijos policija anksčiau sekmadienį sulaikė iš Belgijos automobiliu atvykusį C. Puigdemont'ą pagal Ispanijos išduotą tarptautinį arešto orderį.

Ispanų Aukščiausiasis Teismas penktadienį paskelbė, kad C. Puigdemont'as ir dar 12 katalonų bus teisiami dėl maišto, jiems pernai nesėkmingai bandžius atskirti Kataloniją nuo Ispanijos.

Jeigu būtų nuteisti, minėtiems katalonams grėstų iki 30 metų kalėjimo.

„Tai, ką jie daro pastarosiomis dienomis, yra visiškai neproporcinga, už nepriklausomybės norą su mumis elgiamasi kaip su nusikaltėliais“, – sakė proteste Barselonoje dalyvavusi 60-metė mokytoja Rosa Vela.

Iš Katalonijos pabėgęs šio Ispanijos regiono prezidentas Carlesas Puigdemont'as pirmadienį stos prieš teismą Vokietijoje, praėjus dienai po to, kai buvo čia sulaikytas.

„Vienintelis šio pasirodymo tikslas bus patvirtinti sulaikyto asmens tapatybę. Regioninis Šlėzvigo-Holšteino tribunolas Šlėzvige turės patvirtinti, kad sulaikytasis iš tikrųjų yra ponas Puigdemontas“, – nurodė teismo atstovai.

C. Puigdemont'as buvo sulaikytas sekmadienį pagal Ispanijos išduotą tarptautinį arešto orderį.

Jis iš Ispanijos į Belgiją pabėgo pernai spalio pabaigoje, kai Katalonijos parlamentas paskelbė vieno turtingiausių šalies regionų nepriklausomybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.