J. Kaczynskio dukterėčia įaudrino Lenkijos visuomenę

Pastarosiomis dienomis Lenkijos visuomenę įaudrino pranešimai apie velionio prezidento Lecho Kaczynskio vienturtės dukters 37-erių Martos nėštumą ir būsimas trečiąsias vestuves. Jos dėdė, regis, nepatenkintas.

Sakoma, kad tarp M.Kaczynskos ir jos dėdės Jaroslawo prabėgo juoda katė.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Sakoma, kad tarp M.Kaczynskos ir jos dėdės Jaroslawo prabėgo juoda katė.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Sakoma, kad tarp M.Kaczynskos ir jos dėdės Jaroslawo prabėgo juoda katė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Sakoma, kad tarp M.Kaczynskos ir jos dėdės Jaroslawo prabėgo juoda katė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Sakoma, kad tarp M.Kaczynskos ir jos dėdės Jaroslawo prabėgo juoda katė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Sakoma, kad tarp M.Kaczynskos ir jos dėdės Jaroslawo prabėgo juoda katė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai LR, Varšuva

Mar 30, 2018, 8:41 AM

Didelį lenkų susidomėjimą pakurstė ne tiktai paviešinti skandalingi M.Kaczynskos biografijos faktai, bet ir tai, kad tėvo brolis dvynys Jaroslawas Kaczynskis, neformalus Lenkijos vadovas, dukterėčios už asmeninius pasirinkimus tikrai negiria.

J.Kaczynskis vadovauja valdančiajai Teisės ir teisingumo partijai (TTP), o jo nuomonei paklūsta tiek ministrai, tiek prezidentas Andrzejus Duda.

Todėl tiek TTP vadovo, tiek jo artimųjų žingsniai akylai sekami.

TTP skelbiasi esanti katalikiška ir antikomunistinė partija, todėl 68 metų J.Kaczynskis prieš 11 metų nesveikino dukterėčios, kai įvyko jos santuoka su įtakingo sovietmečio valdininko sūnumi Marcinu Dubienieckiu.

Vasarą įvyks dukterėčios vestuvės su nauju išrinktuoju – turtingu verslininku Piotru Zielinskiu. Spėjama, kad TTP lyderis vėl boikotuos dukterėčios vestuves.

Mat P.Zielinskis yra turtingas verslininkas ir principingas ateistas, o TTP skelbiasi atstovaujanti katalikams ir neturtingiems žmonėms.

Domina žmogiškos ydos

M.Kaczynskos asmeninis gyvenimas ėmė kelti ypatingą tautiečių susidomėjimą po to, kai paaiškėjo, kad ši didelį religingumą demonstruojanti dama buvo neištikima pirmajam vyrui ir net pastojo nuo meilužio.

Teisę studijavusi M.Kaczynska dar būdama studentė 2002 metais ištekėjo už savo bendramokslio Piotro Smuniewskio.

Po trejų metų M.Kaczynska pagimdė dukrą Ewą, o dar po ketverių išsiskyrė su vyru. Jis ir toliau dažnai lankė mylimą dukrą ir mokėjo alimentus.

Po kelerių metų P.Smuniewskis netikėtai liovėsi lankyti savo vaiką. Maža to, viešai išplatino teismo nuosprendį, jog neprivalo mokėti alimentų, nes DNR tyrimu nustatyta, kad jis nėra mažosios Ewos tėvas.

Sužlugdė karjerą

Po skandalo dėl santuokinės neištikimybės TTP nebeteikė siūlymų M.Kaczynskai tapti partijos kandidate per rinkimus į Europos Parlamentą.

Jeigu ne šis skandalas, M.Kaczynska turėjo didelius šansus padaryti politinę karjerą, mat po tėvo, šalies prezidento L.Kaczynskio tragiškos žūties TTP šalininkai ėmė merginą garbinti.

2010 metais prezidentinio lėktuvo katastrofoje Smolenske žuvo ne tik prezidentas su žmona, bet ir dalis TTP vadovybės.

Minėta partija nuo to laiko ėmė tvirtinti, kad lėktuvas sudužo ne dėl lakūnų kaltės, bet įvykus sprogimui, kurį esą Maskvos pakurstyti įvykdė politiniai TTP priešininkai.

Galbūt siekdama politinės karjeros M.Kaczynska išsiskyrė su M.Dubienieckiu, kurį žiniasklaida ėmė įtarinėti įsivėlus į finansines aferas.

Po skyrybų M.Dubienieckis buvo suimtas ir laukia teismo dėl pelnymosi iš fiktyvaus neįgaliųjų įdarbinimo.

Turi savo tinklaraštį

M.Kaczynska teisininke taip ir nepradėjo dirbti, tačiau tapo mėgstama apžvalgininke dešiniųjų žiniasklaidoje.

Kaip kompensaciją dėl tėvų žūties gavusi 3 mln. zlotų (712 tūkst. eurų) M.Kaczynska įkūrė asmeninį portalą ir ėmė rašyti kritiškas apžvalgas politikos bei religijos temomis.

Moteris dešiniųjų spaudoje ir savo portale ėmė aukštinti tradicines šeimos vertybes ir teigiamą Bažnyčios įtaką visuomenei.

Ji kritikuoja feministes, masturbaciją ir hedonistinį požiūrį į seksą.

Anot M.Kaczynskos, vadovavimasis vien hedonistiniu malonumo principu trukdo užmegzti ilgalaikius santykius ir daro žmones panašius į gyvūnus.

Trečio vaiko besilaukiančios ir trečioms vedyboms besiruošiančios M.Kaczynskos pamokslavimai daliai visuomenės atrodo nenuoširdūs, dviveidiški.

M.Kaczynskai pavyko pasiekti, kad Vatikanas anuliuotų jos bažnytinę priesaiką pirmajam vyrui, ir su trečiu vyru ji vėl susituoks bažnyčioje.

Nauja priesaika vis dėlto bus neįprasta, vienpusė, mat Bažnyčioje ištikimybę prisieks tiktai M.Kaczynska, o jos būsimas vyras, ateistas, ištars pasižadėjimus kitoje vietoje.

Audringas intymus M.Kaczynskos gyvenimas greičiausiai sutrukdys jai perimti TTP vairą, kai ateityje iš politikos pasitrauks J.Kaczynskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų