Graikijos prezidentas atmeta galimybę su Turkija apsikeisti kariais

Graikijos prezidentas Prokopis Pavlopulas sekmadienį atmetė galimybę iškeisti Turkijoje kalinamus du graikų karius į Graikijoje esančius turkų karius, siejamus su 2016 metais įvykdytu mėginimu surengti perversmą.

Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas (kairėje) ir Graikijos prezidentas P.Pavlopulas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas (kairėje) ir Graikijos prezidentas P.Pavlopulas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2018, 5:49 PM

P.Pavlopulas potencialaus pasikeitimo galimybę atmetė po to, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį pareiškė, kad jo vyriausybė svarstytų graikų karių bylą, jeigu Atėnai perduotų turkų karius.

„Apie dviejų graikų karių, kurie dabar kalinami, iškeitimą į aštuonis turkų karius negali būti nė kalbos“, – pareiškė Graikijos prezidentas.

Du minėti Graikijos kariai buvo apkaltinti Turkijoje šnipinėjimu, kai kovo 2 d. kirto sieną. Kariai teigia, kad pasiklydo rūke.

O aštuoni turkų kariai pabėgo į Graikiją po nepavykusio 2016 maišto.

„Graikai prašo, kad atiduotume graikų karius, o mes jiems sakome: „Jeigu to reikalaujate, pirmiausia turėtumėte mums atiduoti FETO karius, susijusius su perversmu prieš mūsų valstybe“, – šeštadienį privačiai televizijai NTV duodamas interviu sakė R.T.Erdoganas.

Jis pridūrė, kad jeigu kariai bus perudoti, svarstysime Graikijos karių bylą, pridūrė jis.

Ankarą FETO pavadinimą vartoja kabėdama apie musulmonų pamokslininką Fethullah Guleną, kurį Turkija kaltina dėl mėginimo surengti perversmą.

Šiuo metu F.Gulenas gyvena JAV Pensilvanijos valstijoje.

Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras anksčiau šį mėnesį pareikalavo, kad Turkija paleistų du graikų karius, ir pabrėžė, kad jie neturėtų tapti „šantažo įkaitais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.