A. Tsipras: Graikija nebegrįš į neatsakingo išlaidavimo laikus

Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras teigė, kad Atėnai iš gelbėjimo programos pasitrauks „švariai“, ir tikino, jog laikai, kai šalis išlaidavo neatsakingai, yra praeityje. Apie tai rašo „Reuters“.

 Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras teigė, kad Atėnai iš gelbėjimo programos pasitrauks „švariai“, ir tikino, jog laikai, kai šalis išlaidavo neatsakingai, yra praeityje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Graikijos ministras pirmininkas Alexis Tsipras teigė, kad Atėnai iš gelbėjimo programos pasitrauks „švariai“, ir tikino, jog laikai, kai šalis išlaidavo neatsakingai, yra praeityje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2018, 4:33 PM, atnaujinta Apr 23, 2018, 4:35 PM

Dabartinė Graikijos gelbėjimo programa – trečioji nuo 2018-ųjų – baigsis rugpjūčio 20 dieną. Atėnai tikisi iki to laiko atgauti visišką prieigą prie rinkų ir galimybę laisvai kontroliuoti savo pinigų politiką, be griežtos Europos Sąjungos ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) priežiūros.

Tačiau kai kurie ES pareigūnai nerimauja, kad bėgant laikui, graikų politikams augs spaudimas vėl imtis išlaidavimo.

„Tai nėra nei gelbėjimo programos pratęsimas, nei netikras pasitraukimas iš jos, nei nešvarus pasitraukimas – vadinkite tai kaip norite. Mes iš programos išeiname švariai ir visiškai“, – Graikijos įstatymų leidėjams pirmadienį kalbėjo A. Tsipras.

„Bet tai nereiškia, kad mes grįšime į laikus, kai išlaidavome neatsakingai“, – pridėjo jis.

Euro zonos kreditoriai šiuo metu kuria skolų nurašymo Graikijai planą, kuris būtų paskata Atėnams neatšaukti priimtų reformų bei toliau vykdyti atsakingą fiskalinę politiką, praėjusią savaitę teigė ES pareigūnai.

Pati Graikija šią savaitę euro zonos finansų ministrų susitikimo metu pristatys savo planą, kuriame bus išdėstytos šalies fiskalinės politikos gairės pasibaigus trečiajai gelbėjimo programai. A. Tsipras teigia besitikįs, kad derybos dėl laikotarpio po gelbėjimo programos bus baigtos iki birželio pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.