BBC2 eteryje - visų laikų labiausiai žeminantis interviu (video)

„Ar jūs ryte atsibudusi galvojate: o Dieve, ką man šiandien pasakys?“ - tokį klausimą televizijos kanalo BBC2 žurnalistas veteranas, politikų siaubas Jeremy Paxmanas birželio 27-osios vakarą pateikė jaunutei Didžiosios Britanijos finansų viceministrei Chloe Smith.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2012, 8:50 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:23 PM

Trisdešimtmetė Ch. Smith į J. Paxmano vedamą laidą „Newsnight“ atėjo pakomentuoti svarbius britų finansų ministerijos politikos pokyčius. Vyriausybė paskelbė, kad planas rugpjūtį padidinti mokesčius už degalus atidedamas iki 2013 metų sausio. Tiesioginiame eteryje moteris nesugebėjo tiksliai atsakyti nei į vieną klausimą. Interviu šiai politikei virto didžiuliu pažeminimu. Jau kitą rytą britų žiniasklaida mirgėjo pranešimais, kad tai buvo visų laikų labiausiai žeminantis interviu.

J. Paxmanas ne kartą pakartojo klausimą, kada viceministrė sužinojo apie politikos kurso pasikeitimą, o ši atrėžė, kad neketina atskleisti tokių smulkmenų, ir paaiškino, kad svarstymai apie tai vyko jau kurį laiką. Pasak jos, papildomi 550 mln. svarų sterlingų, kurie bus reikalingi dėl tokio mokesčių įšaldymo, atsiras iš biudžeto santaupų, bet nepatikslino, kokios jos.

Ch. Smith taip pat pridūrė, kad deficito mažinimas išlieka pagrindiniu vyriausybės prioritetu. „Jūs juokaujate? Kaip galima laikyti pagrindiniu prioritetu deficito mažinimą ir tuo pačiu metu mažinti mokesčius ar įšaldyti jų didinimą?“, - tėškė politikei žurnalistas.

Ji taip pat nesugebėjo atsakyti, kodėl transporto ministrė Justine Greening nieko nežinojo apie mokesčių didinimo įšaldymą, nors ją tai liečia tiesiogiai. Vietoj atsakymo Ch. Smith pradėjo kosėti.

„Ar jums būna taip, kad atsibundate ryte ir galvojate: o Dieve, ką man šiandien pasakys?“, - institucijų bendradarbiavimo spragas pastebėjo J. Paxmanas.

„Aš atsibundu ryte ir žinau, kad kai kurie mano rinkėjai tikrai yra patenkinti, kad už degalus rugpjūtį nereikės mokėti brangiau, nes šiandien pragyvenimas ir taip brangiai kainuoja. Visi tą žino“, - atsakė Ch. Smith.

„Ar kada nors galvojate, kad esate nekompetentinga?“, - nenusileido televizijos kanalo grobuonis.

„Aš manau, kad verta paprastiems žmonėms šitaip padėti ir manau, kad vairuojantys žmonės tą vertina“, - kreipė mintį ji.

„Paxmanas, tardydamas politikus, gali tapti tikru rotveileriu. Bet kas atsitinka, kai į jo dantis patenka nelaiminga 30 metų finansų viceministrė Ch. Smith. Oi!“, - rytojaus dieną skelbė britų dienraštis „Daily Mail“.

Pasirodžius skandalingai laidai, pasklido kalbos, kad Ch. Smith viršininkas finansų ministras George'as Osborne'as, kuris iš tikrųjų yra atsakingiausias už minėtus vyriausybės planų pasikeitimus, tuo metu, kai vakarinėje laidoje buvo taršoma jo pavaldinė, ramiai vakarieniavo ir gėrė vyną su kolegomis Dauning Stryte. Už tai, kad su tokia atsakinga užduotimi į eterį pasiuntė nepatyrusią kolegę, Didžiojoje Britanijoje jis sulaukė nemenkos kritikos. Pasirodė ir tokių palyginimų, kad Ch. Smith buvo paaukota J. Paxmanui, kaip skersti pasmerktas ėriukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.