Pietų Afrikoje šimpanzės užpuolė amerikietį doktorantą

Vienas amerikiečių studentas pateko į ligoninę Pietų Afrikoje, nes jį

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“-BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 29, 2012, 9:25 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:31 PM

Studentas neteko dviejų pirštų, kai šimpanzės mėgino jį įsitempti į savo aptvarą, ketvirtadienį jį užpuolusios Jane Goodall instituto Šimpanzių rojuje netoli Nelspreito šalies šiaurės rytuose.

Šimpanzių rojus (Chimp Eden), bendra įstaiga su beždžionių išsaugojimo institutu, kurį įsteigė JAV primatų tyrinėtoja J.Goodall, yra draustinis, kuriame laikomos šimpanzės, patyrusios žiaurų žmonių elgesį, atimtos iš nelegalių prekeivių ar pramogų verslo įmonių.

Draustinio direktorius Davidas Oosthuizenas sakė, kad sužeistasis studentas buvo iš Teksaso universiteto San Antonijuje, jis rengė antropologijos ir primatologijos magistro darbą.

Studentas dirbo gidu ir kaip tik buvo su grupe turistų prie aptvaro, kai du suaugę šimpanzių patinai, Mickey ir Amadeus, čiupo jį ir mėgino įtraukti į vidų.

Draustinio darbuotojai greitai jį išgelbėjo, turistus nuvedė į saugią vietą, bet primatai spėjo studentui nutraukti kelis pirštus. Jis skubiai nugabentas į artimiausią ligoninę ir gydomas.

Paklaustas, kas galėjo išprovokuoti šį išpuolį, D. Oosthuizenas paaiškino, jog šimpanzės elgiasi kaip įžeisti vaikai. „Ir gamtoje šimpanzes kartais apima siautulys, energijos protrūkis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.