Vokietijos bute įkaitus laikęs pagrobėjas buvo prancūzas

Gerai ginkluotas vyras, kuris

Policija į tą butą įsiveržė keturios valandos po dramos pradžios ir rado jame penkis lavonus.<br>AP
Policija į tą butą įsiveržė keturios valandos po dramos pradžios ir rado jame penkis lavonus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2012, 6:47 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:55 AM

„Žinau, kad jis yra prancūzas ir kad jis yra iš Elzaso“, - sakė policijos atstovas kitą dieną po to, kai minimas vyras, kurį buvo rengiamasi iškraustyti, užsibarikadavo bute su keturiais įkaitais.

Atstovas neturėjo informacijos apie tai, ar tas vyras turėjo ir Vokietijos pilietybę. Karlsrūhė yra 70 km nuo Prancūzijos sienos.

Policija į tą butą įsiveržė keturios valandos po dramos pradžios ir rado jame penkis lavonus, tarp jų - 53 metų pagrobėjo, kuris buvo bedarbis, palaikus.

Pasak pareigūnų, užpuolikas tikriausiai planavo savo veiksmus. Aukoms - jo 55 metų partnerei, antstoliui, spynų meistrui ir naujajam buto savininkui - buvo „iš esmės įvykdytos egzekucijos“.

Pagrobėjas buvo ginkluotas dviem pistoletais, dar dviem šaunamaisiais ginklais, turėjo amunicijos ir neveikiančią rankinę granatą.

Vis dar nežinoma, iš kur jis gavo ginklų, bet Karlsrūhės policija susisiekė su kolegomis Prancūzijoje ir aiškinasi, ar ginklai galėjo būti legaliai įsigyti toje šalyje.

Pagrobėjo partnerė buvo minimo buto savininkė, bet nesugebėjo mokėti komunalinių mokesčių, ir būstas buvo parduotas iš varžytinių.

Naujasis savininkas nurodė porą iškraustyti, todėl į butą atėjo antstolis, spynų meistras ir socialinis darbuotojas, kuris ketino patarti porai dėl jų turimų galimybių ir kuriam įkaitų pagrobėjas leido išeiti namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.