Graikijos naujoji vyriausybė laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo

Graikijos premjero Antonio Samaro koalicinė vyriausybė sekmadienį laimėjo didele

Konservatorių premjeras Antonis Samaras atlaikė išbandymą.<br>"Reuters"
Konservatorių premjeras Antonis Samaras atlaikė išbandymą.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2012, 10:40 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:06 AM

Po tris dienas trukusių įtemptų debatų parlamente, 179 iš 300 deputatų balsavo už centristų koaliciją, kuriai vadovauja konservatorių premjeras Antonis Samaras ir kuri pažadėjo sušvelninti taupymo priemones tuo pačiu vis tiek vykdydama kreditorių - Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) - reikalavimus.

Dėl balsavimo rezultatų abejonių niekada nebuvo, o gautų balsų skaičius tiksliai atitinka 179 vietas, kurias turi A. Samaro koalicija, vienijanti jo konservatorių Naujosios Demokratijos partiją, socialistų PASOK ir daug mažesnę Demokratinės kairės partiją.

„Jūs sekėte trijų partijų vyriausybės, kuri nori tęsti šaliai reikiamas reformas ir pokyčius, sprendimus, - kelios minutės prieš balsavimą parlamentarams sakė A. Samaras. - Pagal Graikijos žmonių verdiktą privalome likti euro (zonoje)“.

Vyriausybė nurodė, kad pirmasis jos tikslas, drauge su reformomis ir privatizacija, bus užtikrinti griežtų biudžeto terminų, kurie buvo nustatyti pagal antrosios 130 mlrd. eurų finansinės pagalbos Graikijai planą, pratęsimą.

Tačiau naujasis Graikijos finansų ministras sekmadienį perspėjo deputatus, kad bet kokios pertraukėlės pasiekimas nebus lengvas, nes ES ir TVF pareigūnai demonstravo tvirtą priešinimąsi bet kokioms kalboms apie derėjimąsi iš naujo.

Finansų ministras Yiannis Stournaras sakė: „Pasiūlysime termino pratęsimą po 2014-ųjų, bet sunkumas tas, kad tam reikia papildomo finansavimo ir, tuo pačiu, konsensuso (Europoje)“.

Graikija jau gavo didžiausią kuriai nors vienai šaliai suteiktą pagalbą“, - kalbėdamas parlamentarams pabrėžė Y. Stournaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.