Didžiosios Britanijos milijardierius sulaikytas po mįslingos žmonos mirties (papildyta)

Vienas turtingiausių Didžiosios Britanijos žmonių, 4,5 mlrd. svarų sterlingų vertos „Tetra Pak“ imperijos paveldėtojas Hansas Kristianas Rausingas areštuotas radus jo mirusios žmonos kūnas prabangiame poros name Londone.

Policija įtariamai narkotikų perdozavusios moters kūną rado prabangiuose poros namuose Londone.<br>AP
Policija įtariamai narkotikų perdozavusios moters kūną rado prabangiuose poros namuose Londone.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2012, 9:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:57 AM

48 metų Evos Rausing lavonas buvo aptiktas netrukus po to, kai Pietų Londone jos sutuoktinį policija sulaikė padrikai vairuojantį automobilį. Pranešama, kad jis su savimi turėjo vadinamųjų A klasės narkotikų.

Ši turtuolių pora skyrė milžiniškas labdaringas pinigų sumas kovai su narkomanija, bet patys neatsispirdavo poreikiui svaigintis.

Kai pareigūnai atvyko į Čelsyje, Vakarų Londone, esantį penkių aukštų namą, kuriame gyveno pora, miegamajame gulėjo jau negyva E. Rausing, praneša „The Telegraph“.

Policija kol kas moters mirtį traktuoja kaip „neaiškią“, bet manoma, kad iš Amerikos kilusi keturių vaikų mama perdozavo narkotikų.

Moteriai atliktas skrodimas, tačiau ši pirmoji apžiūra nepaaiškino jos mirties priežasties.

Žmogžudysčių ir sunkių nusikaltimų skyriaus pareigūnai atlieka tyrimą. 

Šeimos liūdi dukters ir marčios

E. Rausing šeima antradienį paskelbė, kad „labai liūdi dėl savo mylimos dukters mirties“.

„Eva 20 metų buvo atsidavusi žmona ir keturių labai mylėtų ir nuostabių vaikų motina, - sakoma šeimos pareiškime. - Per savo trumpą gyvenimą ji padarė didžiulį filantropinį poveikį, parėmė daug labdaringų tikslų, ne tik finansiškai, bet ir panaudodama savo asmeninę patirtį.“

 E. Rausing tėvas yra turtuolis, vienas „Pepsi Cola“ vadovų, o jo šeima gyvena saloje prie Pietų Karolinos krantų.

Rausingų šeima taip pat paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad buvo „labai sukrėsta ir nuliūdo išgirdusi apie tragišką savo marčios mirtį“.

 H. K. Rausingo pusseserė Kirsten sakė, kad šios naujienos yra „labai, labai tragiškos“.

„Narkotikai yra blogis, - sakė ji laikraščiui „The Daily Telegraph“. - Jie Hansui ir jo žmonai problema buvo daug metų, bet aš esu įsitikinusi, kad Hansas Kristianas neturi nieko bendra su jos mirtimi.“

 Šeimos, kuriai vadovauja H. K. Rausingo tėvas Hansas, turtas vertinamas 4,3-4,5 mlrd. svarų sterlingų. 

 Kompanijos savininkas Hansas Rausingas, kuriam dabar 86 metai, į Angliją atsikraustė 1980-aisiais, norėdamas išvengti didelių mokesčių Švedijoje, ir su žmona Marit gyvena didžiulėse valdose Rytų Sasekse, Anglijos pietuose.

Susipažino reabilitacijos centre

H. K. Rausingas ir jo žmona, kurie susipažino vienoje JAV reabilitacijos klinikoje, daug laiko praleisdavo Barbadose, kur jiems priklausė 11 miegamųjų namas.

 2008 metais dėl E. Rausing buvo kilęs diplomatinis skandalas - ji buvo areštuota prie JAV ambasados Londone už tai, kad, kaip pranešta, bandė savo rankinėje į pastatą įsinešti „kreko“ ir heroino.

Vėliau policija per kratą poros 5 mln. svarų vertės name Londone rado nedidelį kiekį kokaino, „kreko“ ir heroino. Pora buvo apkaltinta narkotikų laikymu, bet vėliau prokurorai sutiko panaikinti kaltinimus mainais į oficialius policijos perspėjimus. Tai reiškia, kad jie pripažino laikę narkotikų.

 Labdaros fondas „Action on Addiction“, kurį H. K. Rausingas ir jo žmona rėmė, paskelbė, kad jo darbuotojus sukrėtė jos mirtis.

„Netrokšdama jokio viešo pripažinimo, Eva savo nuostabiai dosniu rėmimu šiam ir kitiems labdaros fondams per daugiau kaip 20 metų padėjo daugybei žmonių. Reiškiame savo nuoširdžiausią užuojautą Evos šeimai dėl šios didelės netekties“, - sakė fondo atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.