Rusijos Dūma nuleido „elektroninę uždangą“

Rusijos valstybės Dūma

Rusijoje įstatymu apribota prieiga prie neteisėtos, socialiai pavojingos vaikų gyvybei, sveikatai ir vystymuisi informacijos, skelbiamos internete.<br>I. Budzeikaitė
Rusijoje įstatymu apribota prieiga prie neteisėtos, socialiai pavojingos vaikų gyvybei, sveikatai ir vystymuisi informacijos, skelbiamos internete.<br>I. Budzeikaitė
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-07-12 09:09, atnaujinta 2018-03-18 05:49

Priimtu įstatymu ribojama prieiga prie neteisėtos, socialiai pavojingos vaikų gyvybei, sveikatai ir vystymuisi informacijos, skelbiamos internete.

Pataisose pateikiami keturi domenų vardų ir IP adresų sąrašai, taip pat numatoma blokuoti visą tinklalapį, pavyzdžiui, facebook.com arba twitter.com dėl keliančio grėsmę vaikų sveikatai pranešimo bent viename iš milijardų jo puslapių.

Protestuodama prieš tai viena didžiausių interneto bendrijų rusų kalba antradienį parai blokavo prieigą prie 3 mln. puslapių turinčios populiarios interneto enciklopedijos „Wikipedia“.

Įstatymui prieštaravo Žmogaus teisių tarybos prie prezidento Vladimiro Putino nariai.

„Mes manome, jog itin svarbu sustabdyti cenzūros įvedimą interneto dalyje rusų kalba ir konkrečiai - Rusijos teritorijoje. Taip atsirastų nauja „elektroninė uždanga“, o tai pražūtingai atsilieptų Rusijos piliečių teisėms ir galimybėms, visuomenės plėtotei ir visos ekonomikos kūrimui“, - pareiškė Michailo Fedotovo vadovaujamos tarybos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.