Indijoje gydytojai moterims neteisėtai šalino gimdas

Indijos Čatisgarho

Po operacijos moterys nebegali turėti vaikų.<br>AP
Po operacijos moterys nebegali turėti vaikų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2012, 7:49 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:05 AM

Pagal 2008 metais pradėtą programą gydytojai gali reikalauti iki 540 JAV dolerių neturtingų šeimų gydymui ir taip padėti sumokėti už brangias operacijas ligoninėse. Tačiau, kritikų teigimu, šia programa savo tikslais pasinaudojo skrupulų neturintys gydytojai.

„Mano turima informacija, gydytojai, pašalindami moterims gimdas be jokios teisėtos medicininės priežasties, per pastaruosius mėnesius sugebėjo užsidirbti grubiai 360 tūkst. JAV dolerių“, - sakė Čatisgarho valstijos sveikatos apsaugos ministras Amaras Agrawalas.

Pareigūnai, atlikdami tyrimą dėl tariamo sukčiavimo, ištyrė 1 tūkst. 800 atvejų, kada moterims buvo pašalintos gimdos. Įtariama, kad dauguma operacijų buvo atliktos neteisėtai, vyriausybės šaltiniai informavo „Reuters“.

Po šios operacijos moterys nebegali turėti vaikų, o kiaušidžių pašalinimas, remiantis tyrimais, yra susijęs su rizika, kad išsivystys osteoporozė ir kiti rimti pašaliniai poveikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.