S. Berlusconi rengiasi sugrįžti?

Silvio Berlusconi, regis, įsitikinęs, kad Italija jau spėjo jo pasiilgti. Buvęs šalies premjeras pastaruoju metu atvirai kalba apie norą sugrįžti į priešakines politinio fronto linijas.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2012, 8:46 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:36 AM

75 metų S. Berlusconi, būdamas valdžioje, labiau garsėjo ne efektyviu darbu, o įvairiausiais skandalais – jis buvo tapęs ne tik italų, bet ir daugelio europiečių pajuokos objektu.

Nors tai galima vadinti atitrūkimu nuo realybės, pernai lapkritį iš premjero posto pagaliau pasitraukęs S. Berlusconi, regis, užsimanė sugrįžti.

Duodamas interviu Vokietijos dienraščiui „Bild”, jis pareiškė norintis grąžinti savo partijai „Laisvės tauta” senąjį pavadinimą „Pirmyn, Italija” („Forza Italia”).

Nors S. Berlusconi tiesiai šviesiai apie sugrįžimą į politiką neužsiminė, jis pabrėžė: „Nenuvilsiu savo partijos narių. Netrukus grąžinsime jai senąjį pavadinimą – „Pirmyn, Italija”.

Tiesa, Italijoje kilus sujudimui, S. Berlusconi tuoj pat patikslino, kad partijos pavadinimo pakeitimas „kol kas tėra idėja, pasiūlymas”.

Vis dėlto minėtame interviu apstu detalių, leidžiančių suprasti, jog buvęs premjeras neslepia ambicijų sugrįžti. Jis netgi pasigyrė išgelbėjęs Italiją nuo komunizmo.

„Prieš 18 metų aš pakeičiau Italiją. Nuvijau komunizmą. Tai – faktas, kuriuo labai didžiuojuosi”, – kalbėjo S. Berlusconi.

„Be to, esu vienintelis pasaulio lyderis, vienu metu palaikęs puikius santykius ir su JAV, ir su Rusijos vadovais. Tokia stipri partnerystė užtikrino pasauliui taiką ir saugumą”, – pridūrė turtuolis.

S. Berlusconi įsitikinęs, kad milijonai rinkėjų balsuotų už jo partiją, jei jis apsispręstų dalyvauti 2013 metų visuotiniuose rinkimuose.

Tiesa, dienraščio „Repubblica” apklausa byloja priešingai.

54 proc. apklaustųjų pareiškė, jog S. Berlusconi „padarė žalos” Italijai. Buvusį premjerą teigiamai įvertino vos 13 proc. respondentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.