Bute Kalifornijoje – 113 negyvų kačiukų (video)

Bute Kalifornijoje policija rado 113 negyvų kačiukų. Visiems jiems buvo ne daugiau kaip 2 mėnesiai. Kitoje nevėdinamoje patalpoje gyveno 51 vyresnė katė. Dauguma jų – ligotos. Grindys buvo padengtos šlapimu ir išmatomis, o smarvė nepakeliama. Kalifornijos gyvūnų globos tarnybos pareigūnai, įėję į butą Sisaide, negalėjo patikėti savo akimis – padėtis buvo kur kas blogesnė, nei jie įsivaizdavo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-27 20:49, atnaujinta 2018-03-17 19:12

Pareigūnė Stacy Sanders agentūrai AP sakė, kad gyvūnus jie rado antradienį.

Pareigūnus informavo nekilnojamojo turto vadybininkas, kuris atvykęs apžiūrėti buto rado negyvus kačiukus. Tada jie gavo informacijos, kad daugiau kačių buvo perkelta į gretimą namą.

Kita tyrėjų grupė ten surado 51 suaugusią katę – jos buvo gyvos, tačiau ligotos ir apleistos.

Katės gyveno ypač siaubingomis sąlygomis, - sakė S. Sanders. - Jos buvo atskirtos į dvi grupes ir užrakintos patalpose, kurios praktiškai nevėdinamos. Grindys buvo padengtos šlapimu ir išmatomis“.

Pareigūnai užtruko beveik šešias valandas, kol surado visas kates, nes namo gyventojas pats nebežinojo, kiek kačių jis turi.

„Mes turėjome apžiūrėti visus užkaborius ir plyšius, patraukti kiekvieną lovą ir kėdę“, - pasakojo S. Sanders.

Gyvūnų globėjai gydo surastas gyvas kates, jų būklė stabili. Pasak atstovės Beth Brookhouser, dauguma gyvūnų kenčia nuo kvėpavimo takų infekcijų, parazitų ir išlūžusių dantų. Dviems katėms buvo atlikta skubi operacija dėl gyvybei pavojingų gimdos infekcijų. Mažiausiai penkios katės laukėsi kačiukų.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais kol kas niekas nebuvo suimtas, tebevyksta tyrimas.

Pareigūnai gavo žinių, kad katės galėjo būti imamos iš gatvės. Jis paragino gyventojus siųsti jiems savo dingusių augintinių nuotraukas.

„Negaliu pakęsti tokių kaupimo atvejų, - sakė B. Brookhouser. - Jie visi yra savaip tragiški, tačiau tai buvo pirmas kartas, kai radome tiek daug negyvų kačių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.