„Pussy Riot“ narės teisme tarė paskutinį žodį (papildyta)

Trečiadienį Maskvos Chamovnikų teisme teisiamos pankroko grupės „Pussy Riot“ narės tarė savo paskutinį žodį. Pirmoji kalbėjusi Nadežda Tolokonikova procesą pavadino „teismo proceso imitacija“. „Kas kaltas dėl mūsų koncerto Kristaus Išganytojo katedroje?“ - klausė ji ir pati atsakė: „Autoritarinė valstybė“. Pasak teisiamosios, jos grupės veikla – tai opozicinis menas. „Mes laisvesnės už visus tuos žmones, kurie yra kaltintojų pusėje, nes mes galime kalbėti viską, ką norime, o jie – ne“, - dar sakė ji.

Teismas jau paskyrė datą, kada turės būti paskelbtas galutinis sprendimas chuliganizmu kaltinamoms merginoms – tai turės įvykti rugpjūčio 17 dieną, 15 val.<br>AP
Teismas jau paskyrė datą, kada turės būti paskelbtas galutinis sprendimas chuliganizmu kaltinamoms merginoms – tai turės įvykti rugpjūčio 17 dieną, 15 val.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2012, 4:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:19 PM

Newsru.com rašo, kad teismas jau paskyrė datą, kada turės būti paskelbtas galutinis sprendimas chuliganizmu kaltinamoms merginoms – tai turės įvykti rugpjūčio 17 dieną, 15 val.

Prokuroras reikalauja teisiamosioms skirti po 3 metus laisvės atėmimo už religinės neapykantos kurstymą. Septyni iš devynių nukentėjusiųjų sutiko su tokiu siūlymu, du paprašė skirti merginoms lygtinę bausmę.

Advokatai kreipėsi į teismą prašydami „Pussy Riot“ nares išteisinti, pastebėdami, kad chuliganizmo nebuvo, o jų pažeidimą galima traktuoti tik kaip tikinčiųjų religinių jausmų įžeidimą arba jų garbinamų daiktų paniekinimą.

Nutartį byloje paskelbs rugpjūčio 17-ąją

Maskvos Chamovnikų teismas rugpjūčio 17 dieną paskelbs nutartį Rusijos merginų pankroko grupės narių, surengusių protestą prieš prezidentą Vladimirą Putiną sostinės Kristaus Išganytojo katedroje, byloje.

Trečiadienį trys šios grupės narės tarė savo paskutinį žodį, o teismo pirmininkė Marina Syrova paskelbė pertrauką, kol bus priimtas sprendimas šioje byloje.

„Teismas pasišalina priimti nutarties iki rugpjūčio 17 dienos 15 val.“, - nurodė ji.

Prokurorai prašė skirti „Pussy Riot“ narėms po trejus metus laisvės atėmimo už chuliganizmą.

Lennono našlė reikalauja paleisti „Pussy Riot“

Legendinio Britanijos roko muzikanto Johno Lennono našlė Yoko Ono pareiškė paramą pankroko grupės „Pussy Riot“ dalyvėms, kurios atsidūrė teisiamųjų suole po savo skandalingos akcijos Kristaus Išganytojo katedroje.

„Pankrokas tai ne nusikaltimas! Laisvę „Pussy Riot““, - parašė Yoko Ono savo tinklaraštyje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Pone Putinai, jūs išmintingas žmogus ir neturite kovoti su muzikantais bei jų draugais. Paleiskite į laisvę „Pussy Riot“, palikite vietą kalėjime pavojingiems nusikaltėliams“, - sakė Yoko Ono.

Vasario 21 dieną kelios pankroko grupės „Pussy Riot“ dalyvės, užsidengusios veidus kaukėmis, surengė perfomansą Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje.

Akcija sukėlė daug atgarsių visuomenėje. Baudžiamoji byla grupės dalyvėms tiriama dėl chuliganizmo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.