Tatarstane musulmonų sekta 10 metų požemyje laikė vaikus (video, papildyta)

Tatarstaną sukrėtė žiaurus nusikaltimas prieš vaikus. Kazanėje musulmoniška sekta dešimt metų laikė vaikus, uždarytus požemyje. Kai kurie jų net nėra matę saulės šviesos. Sektos įkūrėjas, nepaisydamas islamo mokymo, yra apsiskelbęs pranašu, rašo „Daily Mail“.

Musulmoniškos sektos nariai gyveno visiškai atsiriboję nuo išorinio pasaulio, tą patį versdami daryti ir vaikus.<br>AP
Musulmoniškos sektos nariai gyveno visiškai atsiriboję nuo išorinio pasaulio, tą patį versdami daryti ir vaikus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2012, 5:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:41 AM

Sektos lyderiui 83 metų Faizrakhmanui Satarovui prokurorai pateikė kaltinimus aplaidžiu elgesiu.

Teigiama, kad F. Satarovas apsiskelbė pranašu – toks pareiškimas prieštarauja islamo principams – ir nurodė maždaug septyniasdešimčiai savo pasekėjų liautis kontaktavus su išoriniu pasauliu ir gyventi požemio celėse, kurias jie išsikasė po namu Kazanės priemiestyje pirmojo dešimtmečio pradžioje.

Pasak prokurorų, metų metus tose celėse gyveno apie 20 vaikų, kurių amžius nuo 1 iki 17 metų. Viena septyniolikmetė laukėsi kūdikio.

Kai kurie vaikai nėra matę dienos šviesos.

Tokie kaltinimai sukrėtė 1,5 mln. gyventojų turinčią Kazanę, kuri laikoma kosmopolitišku miestu ir kuriame draugiškai sugyvena musulmonai ir krikščionys.

Kaip praneša ELTA, požeminiame bunkeryje vaikai gyveno be saulės šviesos, šildymo ir ventiliatorių. Viena medikė televizijai pasakojo, kad vaikai buvo pamaitinti, tačiau purvini.

  Žmonės iš požeminio bunkerio, esančio už Kazanės miesto ribų, buvo iškeldinti rugpjūčio 1-ąją.

Faizrachmanistų sekta pavadinta pagal 83 metų jos vadovą Faizrachmaną Satarovą. Jis pats vadina save pranašu, o savo namus - nepriklausoma islamo valstybe, pranešė Rusijos TV stotis „Vesti“.

Pats F. Satarovas praėjusio amžiaus 8-ajame dešimtmetyje buvo vieno įtakingo sunitų dvasininko padėjėjas.

Prokuratūra pradėjo tyrimą ir paskelbė, kad uždraus sektą, jei jos nariams ir toliau nebus leidžiama gauti medicininio gydymo ar švietimo paslaugų. Kol kas niekas nesuimtas, tačiau pareikšti kaltinimai dėl vaikų išnaudojimo. Vaikai šiuo metu apgyvendinti našlaičių namuose. Teismas spręs, ar jie ir toliau gali gyventi su tėvais.

Kazanė yra daugiausia musulmonų gyvenamame Tatarstane. Buvusioje Sovietų Sąjungoje buvo uždraustos visos religijos, tačiau po jos žlugimo 1991-aisiais susidarė vakuumas, kuriame susiformavo daug sektų ir kultų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.