Baltarusijos KGB kviečia švedų pilotus į apklausą

Baltarusijos

Šaukimuose nurodyta, kad minimi švedų piliečiai turi per dešimt dienų atvykti į Minską centrinio KGB aparato būstinę tyrimo veiksmams.<br>kgb.by
Šaukimuose nurodyta, kad minimi švedų piliečiai turi per dešimt dienų atvykti į Minską centrinio KGB aparato būstinę tyrimo veiksmams.<br>kgb.by
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 11, 2012, 6:26 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:41 AM

Šaukimai yra išversti į anglų kalbą ir paskelbti oficialiame Baltarusijos KGB tinklalapyje.

Šaukimuose nurodyta, kad minimi švedų piliečiai turi per dešimt dienų atvykti į Minską centrinio KGB aparato būstinę tyrimo veiksmams. Jie privalo turėti pasus ar kokius nors kitus asmens liudijimus. Taip pat pažymima, kad apie atvykimo laiką Švedijos piliečiai privalo pranešti iš anksto.

Jeigu Švedijos piliečiai neatvyks, jiems taikytinas Baltarusijos baudžiamojo kodekso 402-asis straipsnis, kuriuo numatoma bausmė iki šešių mėnesių laisvės atėmimo, nurodoma šaukimuose, kurie švedams išsiųsti elektroniniu paštu.

Baltarusijos KGB kviečiami Švedijos piliečiai yra nesankcionuoto skrydžio mažu lėktuvu liepos 4 dieną virš Baltarusijos teritorijos dalyviai. Vėliau ši akcija buvo pavadinta „pliušiniu desantu“.

Anksčiau Baltarusijos KGB oficialiai pareiškė, kad pagal baudžiamąją procesinę teisę Švedijos piliečiai turi tokias pat teises kaip ir Baltarusijos piliečiai ir jiems KGB garantuoja, jog bus laikomasi procesinės teisės normų.

Akcijos organizatoriai interviu interneto leidiniams anksčiau yra sakę, kad yra pasirengę atvykti į Minską duoti parodymų, jeigu jiems bus suteiktos saugumo garantijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.