Kinų policija po didelio masto paieškos nušovė ginkluotą plėšiką

Kinų policininkai

Plėšiką ir įtariamą žudiką maniaką nušovė policija.<br>Asociatyvi nuotrauka
Plėšiką ir įtariamą žudiką maniaką nušovė policija.<br>Asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2012, 1:33 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:19 AM

Zhou Kehua, kuris, kaip įtariama, nužudė devynis žmones, slapstėsi aštuonerius metus, bet galiausiai ankstyvą šio antradienio rytą buvo nušautas šalies pietvakariuose esančiame Čongčingo didmiestyje.

Šio 42 metų vyro mirtimi baigėsi didžiulio masto paieška, kuri buvo pradėta tuomet, kai penktadienio rytą prie vieno banko Čongčinge buvo nušauta moteris ir sužeisti dar du žmonės. Vėliau penktadienį dar buvo nušautas policininkas.

Valstybinis transliuotojas CCTV parodė reportažą, kuriame matyti kruvinas Zhou Kehua lavonas ir kuriame sakoma, kad jis žuvo per susišaudymą su policija batų fabrike kalnuotame Čongčingo pakraštyje.

Čongčingo policija paiešką pradėjo gavusi informacijos, kad Zhou Kehua slapstosi netoliese esančiose kalnų olose, pranešė dienraštis „Global Times“.

Zhou Kehua, kurį pareigūnai vadino „negailestingu ir labai pavojingu“, atvaizdai buvo išklijuoti visame mieste, rašoma straipsnyje.

Miesto ir dviejų kaimyninių provincijų policijai, kaip pranešama, buvo nurodyta atšaukti visas atostogas ir dalyvauti Zhou Kehua paieškoje. Valdžia buvo paskyrusi 500 tūkst. juanių (79 tūkst. dolerių) atlygį už informaciją, kuri padėtų jį sučiupti.

Zhou Kehua, kuris gimė Čongčingo regiono kaime, savo nusikaltimus pradėjo 2004 metais, kai per banko apiplėšimą šiame mieste nušovė moterį, nurodo „Xinhua“.

Policija mano, kad jis taip pat yra atsakingas už šaudymus Čangšoje centrinėje Hunano provincijoje ir Nandzinge rytinėje Dziangsu provincijoje. Kinijos žiniasklaida jį praminė pavojingiausiu Kinijos žmogumi.

„Jau daug metų nematėme tokio šaltakraujiško žudiko“, - „Xinhua“ sakė vienas policijos pareigūnas.

Kinijos žiniasklaida Zhou Kehua paieškai skyrė daug dėmesio, o antradienį ryte ši tema buvo viena pagrindinių socialiniame tinkle „Sina Weibo“ - kiniškojoje „Twitter“ versijoje.

Ginkluoti nusikaltimai Kinijoje yra palyginti reti, nes itin griežtais įstatymais privatiems asmenims beveik absoliučiai draudžiama turėti šaunamųjų ginklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.