P. McCartney ragina Rusijos teisėjus pasigailėti „Pussy Riot“ merginų

Legendinis britų  dainininkas Paulas McCartney

Nepaisant tartautinių protestų plačiai pagarsėjusios merginų grupės narės - kol kas už grotų.<br>AP
Nepaisant tartautinių protestų plačiai pagarsėjusios merginų grupės narės - kol kas už grotų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-17 08:52, atnaujinta 2018-03-17 08:04

Buvęs „The Beatles“ narys prisidėjo prie kitų garsių muzikantų, įskaitant Madonną ir grupės „The Who“ narį Pete'ą Townshendą, prašančių paskelbti malonę byloje, dėl kurios pasaulyje padidėjo susirūpinimas dėl žodžio laisvės Rusijoje.

„Rašau, kad pademonstruočiau savo palaikymą jums šiuo sunkiu metu, - P. McCartney nurodė atvirame laiške, paskelbtame žiniasklaidos. - Norėčiau, kad žinotumėte, jog labai tikiuosi, kad Rusijos pareigūnai užtikrins žodžio laisvės principą visiems savo piliečiams ir nemanys, jog turi jus nubausti už jūsų protestą.“

Dainininkas savo laišką adresavo Nadiai, Katiai ir Mašai - vadindamas mažybiniais vardais tris šioje byloje teisiamas „Pussy Riot“ nares: 22 metų Nadeždą Tolokonikova, 30-metę Jekateriną Samucevič ir 24 metų Mariją Aliochiną.

P. McCartney paragino merginas „likti stipriomis“ ir teigė padarysiantis viską, ką gali, kad joms padėtų.

„Daugeliui žmonių civilizuotame pasaulyje leidžiama išsakyti savo nuomonės..., jeigu tik jie tuo nieko neįskaudina. Manau, tai geriausias kelias į priekį visoms visuomenėms, - sakė muzikantas. - Tikiuosi, kad galite likti stiprios ir manau, kad aš ir daugelis į mane panašių, tikinčių žodžio laisve, padarysime viską, ką galime, kad palaikytume jus ir jūsų meninės laisvės idėją. Linkiu jums viso, kas geriausia - Paulas McCartney.“

Merginoms gresia iki trejų metų laisvės atėmimo už vasarį surengtą akciją, o teismo nutartis, kuri turėtų būti paskelbta penktadienį, Vakarų šalims taps ženklu, bylojančiu apie žmogaus teisių padėtį Rusijoje, į Kremlių grįžus prezidentui Vladimirui Putinui.

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ ketvirtadienį Rusijos ambasadai Londone įteikė 10 tūkst. žmonių pasirašytą peticiją, kurioje reiškiamas palaikymas „Pussy Riot“ dainininkėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.