Nuteistos „Pussy Riot“ narės neprašys Rusijos prezidento V. Putino malonės

Trys Rusijos pankroko grupės

Nuteistos "Pussy Riot" narės neprašys V. Putino malonės.<br>Reuters
Nuteistos "Pussy Riot" narės neprašys V. Putino malonės.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2012, 2:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:56 AM

„Mūsų klientės neprašys malonės, - advokatas Nikolajus Polozovas sakė naujienų agentūrai AFP. - Konkrečiai jos pasakė: „Tegul jie eina po velnių su savo malone.“

Grupės narės Marija Aliochina, Nadežda Tolokonikova ir Jekaterina Samucevič penktadienį buvo pripažintos kaltomis dėl „chuliganizmo, motyvuoto religinės neapykantos“ per vasario 21 dieną surengtą protestą sostinės Kristau Išganytojo katedroje.

Vakarų šalys pasmerkė merginoms skirtą nuosprendį: Jungtinės Valstijos pareiškė, kad teismo skirta bausmė yra „neproporcinga“, o Europos Sąjunga (ES) pavadino ją perdėta.

Pateiks skundą dėl nuosprendžio

Kitą savaitę nuteistų pankroko grupės „Pussy Riot“ dalyvių gynėjai paduos skundą dėl nuosprendžio, kurį paskelbė merginoms Chamovnikų teismas. 

Kaip pranešė agentūrai „Interfax“ advokatas Nikolajus Polozkovas, atstovaujantis vienos „Pussy Riot“ dalyvių interesams, šiuo metu gynėjai dar negavo nuosprendžio kopijos. 

„Pagal procesinę teisę, nuosprendžio kopiją mums privalo pateikti teisme per 5 paras nuo jo paskelbimo. Po to mes turėsime 10 dienų kasaciniam skundui į Maskvos miesto teismą parengti ir paduoti“, - sakė N. Polozkovas. 

Jis papasakojo, kad parengs skundus dėl neteisėto, jo nuomone, sostinės Chamovnikų teismo sprendimo į RF Aukščiausiąjį ir Konstitucinį teismus, taip pat į Europos Žmogaus Teisių Teismą, kai nuosprendis įsigalios. 

Maskvos Chamovnikų teismas rugpjūčio 17 dieną nuteisė tris pankroko grupės „Pussy Riot“ dalyves dvejų metų laisvės atėmimu, bausmę atliekant bendrojo režimo kolonijoje. 

Merginų advokatai iš karto po nuosprendžio paskelbimo pareiškė, kad, kad apskųs nuosprendį Maskvos miesto teisme. Be to, jie ketina kreiptis su skundais į Rusijos Aukščiausiąjį ir Konstitucinį teismus. Taip pat gynėjai nusiųs skundą į Europos Žmogaus Teisių Teismą. 

2012 metų vasario 21 dieną kelios pankroko grupės „Pussy Riot“ dalyvės, užsidengusios veidus kaukėmis, surengė Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje antiputinišką akciją. Policija joms iškėlė baudžiamąją bylą dėl chuliganizmo. 

Bažnyčia neteis

 Rusijos Ortodoksų Bažnyčia kategoriškai paneigė diakono Sergejaus Baranovo pareiškimą, kad Maskvos Chamovnikų rajono teismo sprendimas „Pussy Riot“ byloje buvo pagrįstas kažkokiu Ortodoksų Bažnyčios teismo sprendimu šiuo klausimu. 

„Tai nesąmonė. Nebuvo jokio Bažnyčios vidaus teismo, kuris būtų pateikęs šios akcijos įvertinimą“, - pareiškė pirmadienį portalui „Interfax-Religija“ Patriarchato reikalų valdybos vadovo pavaduotojas arkimandritas Sava (Tutunovas). 

Jis pavadino „apgailestaujamu“ tą faktą, kad minėtas Tambovo vyskupijos dvasininkas, protestuodamas prieš nuosprendį „Pussy Riot“, nusprendė pasitraukti iš dvasininkų luomo. 

Drauge agentūros pašnekovas pažymėjo, kad iki šio laiko tėvas Sergijus ir taip jau nebepriklausė dvasininkų luomui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?