Vienuolikmetei su Dauno sindromu – mirtis už Korano išniekinimą

Neįgaliai vienuolikmetei Ramshai iš Pakistano gresia mirties bausmė. Nuo Dauno sindromo kenčianti mergaitė kaltinama sudeginusi Koraną. Praėjusį ketvirtadienį ji buvo sulaikyta pagal prieštaringai vertinamą Pakistano šventvagystės įstatymą. Iš skurdaus Islamabado priemiesčio esanti Ramsha priklauso krikščionių mažumai. Liudininkų teigimu, mergaitė prie savo namų degino puslapius iš Korano. Jie nuvedė mergaitę į policiją, ir ji buvo sulaikyta, rašo 20min.ch.

Tariamas Korano deginimas jau sukėlė rimtas pasekmes, nors nežinia, ar jis apskritai įvyko.<br>"Reuters"
Tariamas Korano deginimas jau sukėlė rimtas pasekmes, nors nežinia, ar jis apskritai įvyko.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2012, 3:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:49 AM

Apklausiama Dauno sindromą turinti mergaitė net nesugebėjo atsakyti į klausimus. Policijos atstovas teigia, kad šiuo metu vyksta tyrimas, ar tikrai mergaitė degino Korano puslapius, ir, jeigu tai tiesa, ar ji tą darė sąmoningai. Atlikti tokį tyrimą įsakė Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardari, kuris pažadėjo ginti mažumas.

Išsigandę musulmonų keršto iš Meherabadi priemiesčio pabėgo apie 900 krikščionių, ieškodami prieglobsčio kitose sostinės Islamabado vietose. Tarp pabėgusiųjų ir Ramshos tėvai. Kai kurie šaltiniai nurodo, kad jie taip pat buvo suimti. Vienas iš musulmonų bendruomenės tarybos narių liepė krikščionims iki rugsėjo 1 dienos susipakuoti daiktus ir visiems laikams palikti vietovę. Krikščionys mano, kad po šio incidento jie niekada nebebus čia saugūs.

Meherabadi lūšnynuose gyvena apie 10 proc. krikščionių. Dauguma jų nuomojasi žemę iš savininkų musulmonų. Daugelis krikščionių čia dirba purvinus darbus. Jau keletą mėnesių krikščionių ir musulmonų santykiai rajone yra labai įtempti. Musulmonai skundėsi dėl triukšmo iš bažnyčios – dėl to turėjo būti nutraukti pamokslai. Įtariamas Ramshos Korano sudeginimas tik dar labiau paaštrino padėti.

Į spontanišką demonstraciją prieš Ramshą susirinko 600-1000 musulmonų minia. Tačiau ar pati šventvagystė iš tiesų įvyko, taip ir neaišku. Nesutampa parodymai dėl to, ką konkrečiai degino vienuolikmetė. Daug kaimynų taip pat ginčija, kad mergaitė serga Dauno sindromu – ji esą normali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.