M. Romney ragina išžaginimus komentavusį partijos kolegą trauktis iš rinkimų kovos

JAV Atstovų Rūmų

Kol kas neaišku, kiek tiksliai žalos T. Akinas padarė M. Romney (nuotr.) kampanijai.<br>„Reuters”
Kol kas neaišku, kiek tiksliai žalos T. Akinas padarė M. Romney (nuotr.) kampanijai.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-22 10:46, atnaujinta 2018-03-17 05:58

Triukšmas dėl Atstovų Rūmų nario Toddo Akino pastabų apie „legitimius išžaginimus“ į dėmesio centrą grąžino opų abortų klausimą - likus vienai savaitei iki respublikonų suvažiavimo Tampoje Floridoje, kurio proga partijos vadovybės komisija patvirtino prieš abortus nukreiptą partijos programos pataisą.

Baimindamiesi didelio susidūrimo, kuris galėtų pakenkti M. Romney pastangoms prieš lapkričio 6 dieną įvyksiančius prezidento rinkimus patraukti į savo pusę rinkėjas moteris, respublikonų lyderiai vieningai ir kone tiesiogiai nurodė T. Akinui pasitraukti.

„Toddo Akino komentarai buvo įžeidžiami ir neteisingi, jis turėtų labai rimtai apsvarstyti, koks kursas geriausiai atitiktų mūsų šalies interesus, - sakoma trumpame M. Romney pareiškime. - Šiandien jo kraštiečiai iš Misūrio (keturi buvę JAV senatoriai) paragino jį atsistatydinti ir aš manau, kad jis turėtų pasinaudoti jų patarimu ir pasitraukti iš varžybų dėl Senato“.

Tačiau nors ir atsiprašė, abortams kategoriškai nepritariantis konservatorius T. Akinas pareiškė, kad niekur nesitraukia, o Misūrio terminas, iki kurio jis galėjo savanoriškai pasitraukti iš rinkimų kovos, baigėsi vėlai antradienį.

„Tikiu, kad čia yra reikalas“, - sakė T. Akinas per buvusio Arkanzaso gubernatoriaus Mike'o Huckabee radijo šou ir pridūrė, kad jį remia „daug paprastų žmonių“.

„Negimusiojo gynimas ir didelė pagarba gyvybei (yra) svarbios dalys to, kas esame, tai nėra dalykai, nuo kurių galima bėgti“, - sakė jis.

T. Akinas politinį pasaulį sukrėtė sekmadienį, kai pareiškė, kad moterys retai pastoja po „legitimių išžaginimų“, nes jų organizmas turi galimybių užkirsti kelią tokiam nėštumui.

Kol kas neaišku, kiek tiksliai žalos T. Akinas padarė M. Romney kampanijai, bet respublikonai baiminasi, kad T. Akino netaktas pakirs partijos pastangas patraukti rinkėjas moteris ir lapkritį užsitikrinti daugumą Senate.

Nors respublikonai stengiasi slopinti liepsnas, partijos lyderiai antradienį nubalsavo už programą, kuri bus pristatyta kitą savaitę įvyksiančiame partijos suvažiavime ir kurioje yra „žmogaus gyvybės pataisa“ dėl abortų uždraudimo. Išimtys išžaginimo ar kraujomaišos atvejais programoje aiškiai neminimos.

„Remiame žmogaus gyvybės pataisą konstitucijai ir pritariame įstatymams, ... kad 14-osios pataisos apsauga būtų taikoma (ir negimusiems vaikams“, - sakoma partijos programos projekte, kurio ištraukas pacitavo CNN.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.