Stavropolio turguje apšaudyti daržovių prekeiviai

Rusijos Stavropolio mieste nenustatyti asmenys pradėjo šaudyti iš automatų pagrindinėje miesto turgavietėje. Per incidentą sužeista keletas atvykusių prekeivių. Apšaudyti buvo daržovių eilėse prekiavę asmenys. Pradžioje keletas jaunuolių juos įžeidinėjo, po to pradėjo mušti, o vėliau užpuolikai išsitraukė trauminį pistoletą, automatą ir pradėjo šaudyti aplink, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2012, 2:49 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:43 AM

„Buvo šaudoma į tadžikus, azerbaidžaniečius, armėnus, kurie prekiavo daržovėmis, - sakė Pietinio turgaus administracijos atstovas. - Žmonės pradėjo bėgti įvairiomis kryptimis, slėpėsi už prekystalių. Daug buvo sužeistų“.

Žurnalistų kalbintų teisėsaugos atstovų teigimu, nukentėjusieji, kurių „skaičius svyruoja nuo 5 iki 8 žmonių“, buvo nuvežti į miesto ligoninę. Iš viso konflikte dalyvavo iki 14 žmonių.

Kitais neoficialiais duomenimis sužeistųjų skaičius jau viršijo 10 žmonių, nes dalį jų išvežė greitosios pagalbos automobiliai, o likusieji nuvyko į ligoninę savo automobiliais.

Kol kas nenustatyta, kas buvo užpuolikai.

Vienas iš nukentėjusiųjų daržovių prekeivių, vardu Rudikas, spėja, kad užpuolikai buvo grupuotės „Baltieji lokiai“ nariai.

„Prie manęs priėjo keletas vaikinų, prisistatė Federalinės saugumo tarnybos darbuotojais, pareikalavo dokumentų, bet savųjų nerodė“, - pasakojo Rudikas.

Kai apsišaukėliai pradėjo mušti Rudiką, jam į pagalbą atbėgo broliai. Tada užpuolikams į pagalbą atbėgo „palaikymo grupė“ su automatais ir pistoletais.

Pasak prekeivio, užpuolikai šaudydami visą laiką šūkavo: „Mes baltieji lokiai, mes įvesime čia tvarką!“

Pasak liudininkų, paslaptingieji „lokiai“ pabėgo 14 modelio sidabrinės spalvos automobiliu „Žiguli“. Apsirengę jie buvo įprastai, be kaukių.

Stavropolio Pietinis turgus dažnai tampa kriminalinio pasaulio atstovų sąskaitų suvedinėjimo ir įtakos zonų persiskirstymo vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.