Rusijoje stačiatikių aktyvistai nutraukė vaidinimą apie „Pussy Riot“

Šou tęsėsi ir po stačiatikių aktyvistų įsiveržimo.

Dramatiškas incidentas įvyko vienam moderniam teatrui pastačius dokumentinį šou apie trijų kalėti nuteistų dainininkių protestą prieš prezidentą Vladimirą Putiną Maskvos katedroje.<br>"Reuters"
Dramatiškas incidentas įvyko vienam moderniam teatrui pastačius dokumentinį šou apie trijų kalėti nuteistų dainininkių protestą prieš prezidentą Vladimirą Putiną Maskvos katedroje.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2012, 4:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:34 AM

Dramatiškas incidentas įvyko vienam moderniam teatrui pastačius dokumentinį šou apie trijų kalėti nuteistų dainininkių protestą prieš prezidentą Vladimirą Putiną Maskvos katedroje. Šou metu scenoje pasirodo ir aktyvisčių advokatai bei šalininkai.

„Norime žinoti, kodėl remiate šį protestą. Kodėl jūs tokie nepalankūs ortodoksų tikėjimui?“ - pareiškė Andrejumi Kaplinu prisistatęs triukšmadarys, kurį publika nušvilpė.

Tai naujausias šou Maskvos teatre „Teatr.doc“, kuris yra giriamas už bebaimę kritiką valdžios adresu. Anksčiau čia buvo V.Putiną išjuokiančių ir apie teisininko Sergejaus Magnickio mirtį kalėjime detaliai pasakojančių pastatymų.

Trys minėtos „Pussy Riot“ narės, Nadežda Tolokonikova, Jekaterina Samucevič ir Marija Aliochina, buvo nuteistos dvejus metus kalėti už „pankmaldą“ pagrindinėje Maskvos katedroje. Jų advokatai teismo procesą vadino farsu.

Juodai išdažytas „Teatr.doc“ rūsys buvo pilnas žiūrovų, atėjusių pasižiūrėti nemokamo šou „Chamovnikų teismas. Tęsinys“.

Režisierė Varvara Fajer ir dramaturgas Michailas Ugarovas paskatino N. Tolokonikovos vyrą, aktyvistą Piotrą Verzilovą, tris jų advokatus ir žurnalistus pasidalyti asmeniniais jausmais dėl to teismo proceso, be to, pasitelkė ir vaizdo medžiagą.

„Mums paprasčiausiai buvo svarbu priversti žmones pakeisti savo poziciją, visų pirma - priversti juos pajusti užuojautą, - AFP sakė V. Fajer. - Svarbu tai, kad (šios moterys) turėtų būti paleistos. Tai svarbiau už šou“.

Salėje aidėjo juokas, pasipiktinimo šūksniai ir plojimai, kai žmonės scenoje pasakojo apie įvairiausius dalykus, pradedant tuo, kad minimoms moterims patinka poezija ir filosofija, ir baigiant valstybės paskirtos teisėjos stilinga suknele su taškeliais.

Šou tęsėsi ir po stačiatikių aktyvistų įsiveržimo.

„Mums nereikėtų kreipti dėmesio į tokius žmones“, - pasakė advokatė Violeta Volkova, kuri už tai sulaukė plojimų.

„Mes esame visuomenės aktyvistai, ortodoksų misionieriai. Atėjome kalbėti žmonėms, kuria galvoja, jog normalu niekinti mūsų cerkves“, - po šou AFP sakė Dmitrijus Enteo.

„Filmuoja NTV, mūsų draugai“, - pridūrė jis, paminėdamas valstybinį televizijos kanalą, kuris neseniai parodė virtinę dokumentinių juostų, neigiamai vaizduojančių Kremliaus oponentus.

„Manau, kad tokia liudininkų teatro forma „Teatr.doc“ yra labai veiksminga. Galbūt tai geriausias būdas kalbėti apie šį teismo procesą“, - sakė P. Verzilovas.

Jis neteikė didelės reikšmės protestuotojams ir sakė, kad „tokie dalykai labai dažni“.

„Tiesiog reikia išmokti adekvačiai ir taikiai į juos reaguoti“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.