V. Putinas pareikalavo ginkluotės atnaujinimo proveržio

Rusijos prezidentas

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2012, 11:29 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:38 AM

„Reikia surengti tokį pat galingą kompleksinį proveržį gynybos šakų modernizavime, kaip tai buvo dar ketvirtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje“, - pareiškė V. Putinas aukščiausio rango saugumo pareigūnams per savaitinį Rusijos Saugumo tarybos posėdį.

Stalinas ėmėsi iš pagrindų keisti atsilikusią carinio laikotarpio pramonę per visos valstybės kampaniją, kuri rėmėsi vergišku darbu bei politinėmis represijomis, nusinešusiomis milijonus gyvybių.

Dabar Rusijoje į valstybinės apginklavimo bei gynybos pramonės modernizavimą metamos didžiulės lėšos, siekiant įsigyti 400 balistinių raketų, 600 karo lėktuvų bei visą povandeninių laivų laivyną.

„Mes nukreipiame į valstybinę apginklavimo programą ir gynybos pramonės komplekso programą precedento neturinčias lėšas - ateinantį dešimtmetį - beveik 23 trilijonus rublių (1,95 trln. litų)“, - sakė V.Putinas.

Jis pabrėžė, kad „kitų pinigų nebus, ir laiko daugiau nebus“, todėl darbą reikia atlikti maksimaliai efektyviai, tinkamai panaudojant visus išteklius.

V. Putinas priminė prašęs ministrų pateikti pasiūlymus, kaip būtų galima stiprinti karinę sistemą.

„Viename posėdžių praėjusių metų pabaigoje, o vėliau tai pakartota ir šių metų pradžioje, aš prašiau atitinkamų struktūrų pamąstyti apie efektyvaus kontrolės mechanizmo sukūrimą - bet lig šiol negavau pasiūlymų“, - nurodė V.Putinas. Dėl to vėluoja valstybinių užsakymų vykdymas.

Be kita ko, jis pažymėjo, kad gamyklų pajėgumą galima būtų stiprinti pasitelkus privatųjį kapitalą, leidus įsigyti dalį karinės gamybos centrų akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.