Lėktuvu skridęs amerikiečių rašytojas R. Bachas rėžėsi į žemę

Pranešama, kad šeštadienį jo būklė buvo sunki.

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt

Sep 2, 2012, 4:14 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:17 AM

Pranešama, kad šeštadienį jo būklė buvo sunki.

Vienmotoris lėktuvas amfibija „SeaRey“ penktadienį 16 val. 30 min. vietos laiku kliudė elektros laidus už maždaug 5 km į vakarus nuo Fraidei Harboro oro uosto, sakė Federalinės aviacijos administracijos vadybininkas viešiesiems ryšiams Ianas Gregoras.

R. Bacho sūnus Jamesas Bachas AP sakė, kad jo tėvas skrido aplankyti draugo San Vono saloje, kai jo lėktuvas sudužo.

Pasak J. Bacho, jo 76 metų tėvas, kuris skrido vienas, patyrė galvos traumą ir susilaužė peties kaulus. Jis buvo nuvežtas į ligoninę „Harborview“, o vėliau šeštadienį jo sūnus sakė, kad rašytojo būklė gerėja.

„Twitter“ J.Bachas parašė: „Viskas atrodo geriau. Gydytojai yra atsargiai optimistiški“.

Knygoje „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“ R.Bachas rašo apie filosofiškai nusiteikusią žuvėdrą, siekiančią pakilti virš pulko, kuriam rūpi tik maisto likučių paieškos. Džonatanas išvaromas iš pulko, bet sutinka dvasingesnes žuvėdras, kurios moko jį dvasinių tiesų, o vėliau pats Džonatanas tas tiesas perteikia kitiems.

Trumpa, paprastai parašyta knyga išleista nesulaukė beveik jokio kritikų dėmesio, bet per kelias savaites iškilo į pirmąją „The New York Times“ bestselerių sąrašo vietą ir greitai pelnė R.Bachui daug ištikimų skaitytojų.

R.Bachas visą suaugusiojo gyvenimą buvo pilotas ir rašydamas dažnai naudodavosi savo patirtimi, įgyta piloto kabinoje. Be „Džonatano Livingstono Žuvėdros“ jis parašė ir kitų populiarių knygų, tarp jų - „Iliuzijas“ (Illusions: The Adventures of a Reluctant Messiah), mistinį pasakojimą apie vieno piloto savęs paieškas.

Autorius savo kūryboje dažnai sieja skraidymo patirtį su dvasingumo paieškų temomis.

„Tėtis savo religija vadindavo skraidymą. Jis - nepasotinamas aviatorius, - sakė J. Bachas. - Būtų baisu, jei jis pasveiktų ir nebegalėtų skraidyti - šiam žmogui reikia skraidyti“.

R. Bachas į Vašingtono valstijai priklausančias atokias San Vono salas persikraustė daugiau kaip 20 metų, sakė jo sūnus. Rašytojas gyvena Orkaso saloje.

Vaizdingas San Vono salynas yra idiliškas kampelis už maždaug 160 km į šiaurės vakarus nuo Sietlo, pasiekiamas keltais ar lėktuvais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.