Demokratas P. Ryaną palygino su J. Goebbelsu

Į JAV Demokratų partijos nacionalinį suvažiavimą Šarlotėje atvykęs partijos delegatas iš Kalifornijos valstijos Johnas Burtonas su savimi atsivežė ir neskanią staigmeną. Jis respublikonų kandidatą į viceprezidentus Paulą Ryaną viešai palygino su nacistinės Vokietijos propagandos ministru Josephu Goebbelsu, skelbia „ABC News“.

J. Burtonui respublikono P. Ryano kalbos vertos nacių propagandos ministro J. Goebbelso.<br>AP
J. Burtonui respublikono P. Ryano kalbos vertos nacių propagandos ministro J. Goebbelso.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2012, 2:27 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:24 PM

„Respublikonai meluoja ir jiems nerūpi, ar žmonės mano, kad jie meluoja. Visai kaip J.Goebbelsas“, – duodamas interviu dienraščiui „San Fransisco Chronicle“ pareiškė J. Burtonas.

Ištikimas nacistinės Vokietijos lyderio Adolfo Hitlerio tarnas J. Goebbelsas vadovavo milžiniškam nacių propagandos aparatui.

J. Burtonas net neslėpė tokiu palyginimu reaguojantis į P. Ryano kalbą per Respublikonų partijos nacionalinį suvažiavimą praėjusią savaitę, kurią ir kiti demokratai užsipuolė dėl daugybės netikslumų.

„Kaip gali eilinis amerikietis tikėti tuo, ką girdi, kai jis aiškina, kad lengvai subalansuos JAV biudžetą ir pagerins sveikatos draudimą, – piktinosi Kalifornijos demokratų delegacijos pirmininkas. – Jei sakai netiesą, meluoji. Juk J. Goebbelsas sakė, kad daugybę kartų kartojamas melas tampa tiesa“.

Neetiškas J. Burtono pasisakymas neįtiko nei jo taikiniui – respublikonams, nei paties demokratams ir Baracko Obamos štabui.

„Tai tikrai neatspindi mūsų kampanijos tikslų, – pareiškė vienas perrinkimo siekiančio prezidento atstovų Benas LaBoltas. – Čia, Šarlotėje, tokie teiginiai neturi vietos“.

J. Burtoną pasmerkė ir Respublikonų žydų koalicija, pareiškime paskelbusi: „Naciai ir jų režimo aukos neturėtų būti minimos dabartiniuose politiniuose debatuose. Bet J. Burtonui, regis, atrodo svarbesnė politinė nauda nei rizika įžeisti holokausto aukas ir jų artimuosius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?