„Meškiukų desanto” rengėjai papasakojo apie akcijos detales

Švedijos reklamos agentūra

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-09-06 23:03, atnaujinta 2018-03-16 22:02

„Akcijos idėją įkvėpė baltarusių opozicionieriaus Pavelo Vinogradovo veikla. Jis savo protesto akcijoms naudojo žaislus”, - cituoja P. Kromvelį agentūra „Interfax”.

Pasak jo, akcijos rengėjai nepalaikė jokių ryšių su Švedijos valdžia ir specialiosiomis tarnybomis.

„Planavome, kad panaudosime lėktuvą. Iš pradžių norėjome ką nors pasamdyti, bet vėliau supratome, kad dalyvauti akcijoje bus labai pavojinga, niekas nenorės skristi ir niekas mums neišnuomos lėktuvo”, - pasakojo reklamos agentūros vadovas.

„Tad nusprendėme patys išmokti skraidyti ir nusipirkti lėktuvą. Apskritai pasirengimui prireikė metų. Lėktuvo pilotas Tomas Mazetti gavo lakūno pažymėjimą likus kelioms savaitėms iki akcijos”, - pridūrė P. Kromvelis.

Po to agentūros darbuotojai nupirko tūkstantį meškiukų. „Mes ieškojome simbolio, kuris sudarytų ryškų kontrastą negailestingam režimui”, - teigė jis.

Liepos 4 d. Švedijos žiniasklaida pranešė, kad lėktuvas numetė virš Minsko šimtus pliušinių meškiukų su užrašais žodžio laisvei remti.

Lėktuvas pakilo iš Lietuvos teritorijos ir be leidimo įsibrovė į Baltarusijos oro erdvę. Bet skrydis, trukęs maždaug pusantros valandos, baigėsi be incidentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.