Išbandymai britų pirmakursiams peržengia žiaurumo ribas

Studentų krikštynos ir aukštųjų mokyklų sporto klubų iniciacijos Didžiojoje Britanijoje – toli gražu ne smagus ir nekaltas jaunimo pasilinksminimas. Dažnai šie renginiai virsta sadistiškais pasityčiojimais. Kaip rašo „The Huffington Post“, naujokams per iniciacijos ritualus tenka net valgyti savo pačių vėmalus. Tai toli gražu ne vienintelis žiaurus vyresniųjų studijų draugų išbandymas jaunesniesiems, tačiau ne visi jie iškyla į viešumą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-06 18:33, atnaujinta 2018-03-16 22:08

2010 m. Jorko universiteto ledo ritulio klubas buvo nubaustas 200 svarų bauda už tai, kad studentai buvo verčiami gerti mišinį iš šunų maisto, ančiuvių, žalių kiaušinių ir auksinių žuvelių.

Gindamasis klubo prezidentas Markas Inmanas sakė, kad jam labai svarbi klubo narių gerovė, ir kad visi socialiniai bei kitokie aspektai yra neprivalomi.

Antrakursis universiteto studentas Chrisas žaidė regbį. Kai jis panoro įstoti į klubą, iš jo buvo reikalaujama atlikti panašius ritualus, duodant suprasti, kad jie neprivalomi, tačiau tai turės įtakos jo galimybei tapti komandos nariu.

„Daug vyresnių vaikinų mums pasakė, kad jeigu neatliksime iniciacijos, mes nebūsime komanda. Jeigu nori būti komandoje, bet atsisakai iniciacijų, tu būsi atstumtasis. Pora mano draugų neatliko iniciacijų ir nusprendė žaisti kitose komandose, o ne universiteto“, - sakė jis.

Kitas incidentas įvyko per regbio komandos iniciacijas Nortumbrijos universitete – pranešama, kad naujokai buvo „sistemiškai žeminami ir niekinami“. Antrakursiai ir trečiakursiai pasirinktus naujokus laikė už kojų ir vertė gerti įvairius mišinius.

2008 m. pasklido nuotraukos, kaip Glosterio universiteto studentai žygiuoja gatve su maišeliais ant galvų gerdami ir vemdami, o juos prižiūri vyras su nacių uniforma.

Tais pačiais metais per Ekseterio universiteto golfo komandos iniciacijas buvo mirtinai nugirdytas aštuoniolikmetis.

2003 m. per Stafordšyro universiteto regbio komandos iniciacijos ceremoniją aštuoniolikmetis mirė užspringęs savo paties vėmalais. Jis buvo verčiamas traukti balionus be oro iš vonios su šunų maistu, čili ir gyvulių subproduktais.

„The Huffington Post“ žurnalistams patys studentai papasakojo, kokių baisybių jiems yra tekę patirti per naujokų iniciacijas.

Viena mergina prisipažino buvusi verčiama valgyti savo vėmalus ir jūros gėrybes, kurioms yra alergiška.

„Kažkas iš mano komandos turėjo į užpakalį įsikišti tamponą, o kitas vaikinas turėjo jį čiulpti“, - pasakojo kitas studentas.

Dar vienas prisipažino turėjęs suvalgyti visą nedidelį kalmarą, pagardintą trimis šaukštais kečupo.

Norintys tapti sporto komandų nariais buvo verčiami daryti pritūpimus ir tuo pat metu oraliniu seksu maloninti kitus komandos draugus.

Kiti buvo verčiami nuogi šokti rato viduryje, atlikti balandžio ritualinį nužudymą, į išeinamąją angą susikišti agurkus, o po to juos suvalgyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.