Nelaimės prie Turkijos uosto aukų skaičius išaugo iki 60

Ketvirtadienį prie

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters"-ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 4:28 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:14 PM

Izmiro provincijos Mendereso regiono gubernatorius Tahsinas Kurtbeyoglu teigė, kad pirminis tyrimas parodė, jog laivas nuskendo dėl per didelio keleivių skaičiaus.

Kur laivas plaukė, nėra tiksliai žinoma. Tačiau laivas išplaukė iš nedidelio Turkijos miestelio, nuo kurio iki Graikijos Samo salos yra tik keli kilometrai. Graikija yra pagrindinis migrantų, kurie nori patekti į Europą, traukos centras.

„Naujausiais duomenimis, per nelaimę žuvo 60 žmonių, tarp kurių - 11 vyrų, 18 moterų, 31 vaikas, įskaitant tris kūdikius“, - sakė T. Kurtbejoglu.

Remiantis Turkijos žiniasklaidos pranešimais, aukų skaičius toks didelis, nes moterys ir vaikai buvo užrakintame skyriuje apatinėje laivo dalyje. Tačiau tai nėra oficialiai patvirtinta.

Pasak gubernatoriaus, išgelbėti 46 žmonės, įskaitant laivo kapitoną ir jo padėjėją.

Dauguma migrantų yra palestiniečiai, kitų tautybės dar yra nustatomos. Remiantis Turkijos žiniasklaida, laivu taip pat plaukė sirai ir irakiečiai, tačiau šie pranešimai nebuvo patvirtinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.