Prancūzijos prezidentas naujas, o įpročiai – seni

Ponas Normalusis – taip iki šiol vadintas Prancūzijos prezidentas François Hollande’as. Šia pravarde siekta parodyti, kad jis kitoks nei kadenciją baigęs Nicolas Sarkozy. Bet atrodo, kad politikai supanašės.

F.Hollande'o įvaizdis keičiasi.<br>"Reuters"
F.Hollande'o įvaizdis keičiasi.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 6, 2012, 9:48 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:32 PM

Remdamasis „The Daily Telegraph” informacija „Lietuvos rytas“ rašo, kad nuo gegužės Prancūzijos vadovo poste sėdintį F. Hollande’ą kankina rūpesčiai.

Šalies gyventojų nepasitenkinimas euro krize, lėtomis permainomis ir rekordiniu nedarbu auga, o socialistų prezidento populiarumas sparčiai mažėja.

Pavyzdžiui, viena nuomonių apklausa parodė, kad prezidento populiarumas nukrito 11 procentų ir dabar siekia 44 proc.

Kita apklausa atskleidė, kad 68 proc. prancūzų pesimistiškai nusiteikę dėl savo ateities. Tai istorinio masto pesimizmas.

Tad Prancūzijos vadovo patarėjai pripažįsta, kad bandydamas pagerinti savo įvaizdį ir prancūzų nusiteikimą prezidentas „bus priverstas elgtis panašiau į N. Sarkozy”, nors visai neseniai skambėjo visiškai priešingi F. Hollande’o pažadai.

Tiesą sakant, N. Sarkozy, kuris susikūrė itin aktyvaus, „visagalio prezidento” įvaizdį, bruožų jau pastebėta F. Hollande’o elgesyje.

Pastarosiomis dienomis Prancūzijos vadovas smarkiai padidino savo tempą – aukšto rango susitikimai arba kelionės suplanuoti kiekvienai dienai.

Vakar F. Hollande’as Romoje susitiko su Italijos premjeru Mario Monti, taip pat šią savaitę jis Londone susitiks su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Davidu Cameronu ir žiūrimiausiu metu duos interviu vienai televizijai.

Prancūzai pasikeitusį šalies vadovo toną pastebėjo dar praėjusį penktadienį, kai jis savo pirmtakui būdinga dramatiška kalba įspėjo prancūzus apie „išskirtinio sunkumo krizės” grėsmę.

Tai neprasprūdo pro ausis ir žiniasklaidos atstovams.

Žurnalas „Liberation” netruko pastebėti, kad per septynias dienas prezidentas „palaidojo” Pono Normaliojo statusą.

Kad F. Hollande’o elgesys šiek tiek keičiasi, neslepia ir jo padėjėjai. Jie pripažįsta, kad žmonės nori greitos vadovo reakcijos.

„Prancūzai nori nuolatinio buvimo fiziškai jų pašonėje”, – aiškino Socialistų partijos nuomonių apklausų ekspertas François Kalfonas.

F. Hollande’ui nepadeda ir nesibaigiantis jo buvusios gyvenimo draugės ir vaikų motinos Segolene Royal bei jo dabartinės antrosios pusės Valerie Trierweiler priešiškumas.

Moterų santykiai smarkiai pablogėjo, kai V. Trierweiler parlamento rinkimuose parėmė S.Royal varžovą.

„Aš to nenusipelniau. Siaubinga patirti tokį pažeminimą iš kelių pusių.

Ateis laikas situacijai atkurti”, – pirmadienį leidiniui „Le Figaro” aiškino S.Royal.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.