Žudynių Prancūzijos Alpėse tyrime - naujos detalės

Aukas rado britų kariuomenės veteranas

Trys iš keturių žudynių Alpėse aukų buvo nušautos į galvą.<br>AP
Trys iš keturių žudynių Alpėse aukų buvo nušautos į galvą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 8:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:05 PM

Pasak jo, mergaitės gyvybei pavojus negresia, tačiau per trečiadienio išpuolį ji buvo sužeista į petį ir gavo „ypatingai žiaurių“ smūgių į galvą.

Pasak prokuroro, trys iš keturių žudynių Alpėse aukų buvo nušautos į galvą. Nustatyta, kad vyresnioji žuvusi moteris buvo švedė.

Žudynės Prancūzijos Alpėse buvo „nepaprasto žiaurumo“ aktas, pareiškė keturių žmonių nužudymą tiriantis pareigūnas Ericas Maillaud.

Jis sakė negalįs tvirtinti, jog šis išpuolis turėjo profesionalaus žudymo požymių, tačiau pridūrė: „Akivaizdu, jog tai buvo nepaprasto žiaurumo aktas; ir akivaizdu, jog tai padaręs žmogus norėjo nužudyti“.

Aukas rado britų kariuomenės veteranas

Prancūzijos Alpėse įvykusių šeimos žudynių aukas suradęs dviratininkas yra britų Karališkųjų oro pajėgų veteranas, ketvirtadienį pranešė bylą tiriantis prokuroras.

Spaudos konferencijoje žurnalistams E. Maillaud sakė, kad prieš vyrui pasiekiant nelaimės vietą, jį buvo aplenkęs kitas dviratininkas, kurio kūnas buvo rastas prie britų šeimos kūnų žmogžudystės vietoje.

Nurodęs, kad vyresnioji žuvusi moteris buvo švedė, E. Maillaud dar sakė, kad automobilyje rastas Irako piliečio pasas. Nustatyta, kad vairuotojo vietoje sėdėjęs asmuo buvo 50-metis Saadas al-Hilli, gimęs Bagdade, bet gyvenantis Didžiojoje Britanijoje.

Tarp nušautųjų - ir švedė

Švedijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad per žudynes Prancūzijos Alpėse nušauta vyresnio amžiaus moteris buvo Švedijos pilietė, taip patvirtindama anksčiau Prancūzijos prokuroro paskelbtą informaciją.

„Prancūzijoje gauta informacija yra teisinga. Ji yra švedė. Laukiame tapatybės nustatymo procedūros pabaigos, kad galėtumėme patvirtinti oficialiai“, - sakė užsienio reikalų ministerijos atstovė Linn Duvhammar.

F. Hollande'as: „Žudikai bus rasti"

 Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ketvirtadienį pažadėjo, jog „bus padaryta viskas“, kad žiauriai britų šeimą Prancūzijos Alpėse sušaudę kaltininkai būtų surasti.

Per spaudos konferenciją Londone, į Parolimpines žaidynes atvykęs F. Hollande'as pareiškė savo solidarumą su britais dėl išpuolio, kuris įvyko trečiadienį netoli Ševalino kaimo ir vaizdingo Alpių ežero Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.