Bombos nėra? Išminuotojai palieka Alpėse nužudytos poros namus (papildyta)

Pareigūnai pirmadienį pranešė, kad Prancūzijoje per paslaptingą išpuolį sušaudyto irakiečių kilmės brito namuose Anglijoje aptiko nerimą keliančių objektų. Policija evakavo nužudytų sutuoktinių al Hilli kaimynus. Į šeimos namus Kleigeite atvyko išminuotojų būrys, tačiau, apžiūrėję teritoriją specialistai netrukus išvažiavo. Policija nujuosia juostą, kuria buvo aptvėrę teritoriją aplink velionių namus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2012, 4:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:42 PM

14 val. 25 min. Išminuotojų būrys palieka al Hilli namus. Britų žurnalistai spėja, kad pavojus atšaukiamas.  14 val. 15 min. Britų sprogmenų nukenksminimo ekspertas majoras Chrisas Hunteris žurnalistams teigė, kad britų kariuomenės specialusis būrys, kuris dabar dirba prie S. al Hilli namų, paprastai kviečiamas, kai iškyla teroristinio išpuolio grėsmė. Vis dėlto tai buvo ir arčiausiai buvusi operatyvinė komanda. 

„Įsivaizduoju, kad policija rado kažką, kuo jie nelabai patenkinti. Ta gali būti improvizuotas sprogmuo. Tai gali būti pavojinga, nestabili medžiaga“, - kalbėjo buvęs išminuotojų operatorius.

13 val. 45 min. Naujienų agentūra AP praneša, kad policijos tyrėjai dabar daugiausia dėmesio skiria dirbtuvėms, įrengtoms sodo, esančio prie S. al Hilli namo, gale.

S. al Hilli kaimynai teigia, kad dirbtuvių duryse įrengtos sudėtingos elektroninės spynos.

Praėjusį trečiadienį Prancūzijos Alpėse automobilyje buvo nušauti trys žmonės: 50 metų S. al Hilli, jo žmona ir 74 metų žmonos motina. Prie automobilio buvo rasta sunkiai sužeista 8 metų poros duktė Zainab, kuri iki šiol gydoma ligoninėje.  Sekmadienį vakare mergaitė pirmą kartą atgavo sąmonę, tačiau pareigūnai kol kas jos neapklausė, nes mažametė gauna stiprių raminamųjų ir negali kalbėti.   

Automobilyje, pasislėpusi po mirusios motinos kojomis, aptikta ir dar viena – 4 metų poros dukra. Ji praėjusią savaitę su giminaičiais grįžo į Jungtinę Karalystę.

Nusikaltimo liudininku, manoma, atsitiktinai tapęs dviračiu važiavęs 40-metis trijų vaikų tėvas prancūzas Sylvainas Mollier, taip pat rastas nušautas.

Pirmadienį Prancūzijos miesto Ansi prokuroras Ericas Maillaud taip pat patvirtino, kad automobilyje rastas pagyvenusios moters lavonas - tai mergaičių močiutės kūnas.

„Didžiojoje Britanijoje surinkti įrodymai leido mums nustatyti, kad ta moteris buvo senelė iš motinos pusės“, - nurodė jis.

Pareigūnai anksčiau negalėjo tiksliai įvardyti šios Irake gimusios Švedijos pilietės, kuri rugsėjo 5 dieną buvo nušauta kartu su savo dukra, žentu ir vietos gyventoju per ataką, panašią į egzekuciją.

 S. al Hilli ir jo žmonos tapatybės buvo greitai nustatytos, nes gyva likusi ketverių metų Zeena pasakė policijai, kad jie yra jos tėvai. 

Tačiau mergaitė sakė nelabai gerai pažįstanti kartu su jais buvusią pagyvenusią moterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.