Prancūzų tyrėjams - sudėtingas galvosūkis

Prancūzų ir britų tyrėjai toliau suka galvą bandydami užčiuopti bent menkiausius žudiko, praėjusią savaitę šaltakraujiškai sušaudžiusio keturis žmones Prancūzijos Alpėse, pėdsakus, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Daily Mail“ ir CNN.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2012, 8:58 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:03 PM

Kol kas žudiko medžioklė – nesėkminga, nors į pagalbą Prancūzijos bei Jungtinės Karalystės pareigūnai jau pasitelkė ir kolegas iš Italijos bei Šveicarijos. Manoma, kad ieškomasis jau palikęs Prancūziją.

Tačiau kas jis? Ir kodėl būtent irakiečių kilmės britas Saadas al-Hilli bei jo šeima tapo žudiko taikiniais?

Policija pabrėžia tirianti visas įmanomas aplinkybes, tačiau jau atskleidė, kad visoms keturioms aukoms – S. al-Hilli, jo žmonai ir uošvei bei prancūzui dviratininkui – po du sykius buvo šauta į galvą.

Tai liudija, kad šaudė profesionalus žudikas. Todėl tikimybė, kad keturių žmonių žūtimi pasibaigė mėgėjiškas bandymas apiplėšti turistus, esanti itin nedidelė.

Daugiau informacijos tikimasi sulaukti iš per nusikaltimą gyvų likusių S. al-Hilli dukterų – ketverių metų Zeenos ir 8-erių Zainabos, kuriai sukelta dirbtinė koma.

Pareigūnai, regis, yra linkę atmesti ir versiją, kad S. al-Hilli pasirašė sau nuosprendį susipykęs dėl pinigų su savo broliu Zaidu.

Dienraščio „Daily Mail” šaltinių teigimu, policijos dėmesys jau nukrypo į S. al-Hilli darbovietę – Gilfordo mieste įsikūrusią palydovinių ir aerokosminių technologijų bendrovę SSTL.

Šią kompaniją neseniai įsigijo milžiniška Europos aeronautikos gynybos ir kosmoso bendrovė (EADS), glaudžiai bendradarbiaujanti su NASA, ir Europos kosmoso agentūra.

S. al-Hilli esą buvo vieną slaptą, su palydovinėmis technologijomis susijusį EADS projektą kūrusios komandos narys ir galėjo turėti ypač svarbios bei brangios informacijos.

Be to, į britą galbūt buvo kreipęsis Iranas, dėl tarptautinės bendruomenės taikomų sankcijų šaliai negalintis legaliai įsigyti naujausių technologijų.

„Gali būti, kad iraniečiai, pavyzdžiui, tikėjosi S. al-Hilli pagalbos, o šis jiems padėti atsisakė.

Manau, kad Teherane iš karto nuspręsta jį pašalinti”, – svarstė Europos strateginės žvalgybos ir saugumo centro direktorius Claude’as Moniquet.

Policijos pareigūnai savaitgalį jau plušo SSTL būstinėje Gilforde.

Bendrovės darbuotojams uždrausta bendrauti su žiniasklaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.