Žudynes Alpėse išgyvenusiai mergaitei - liūdnos prognozės

Praėjusį trečiadienį Prancūzijos Alpėse sušaudytos britų poros dukra Zainab gali iki galo ir nepasveikti. Mergaitei ne tik pašautas petys, stipriai sumušta galva ir veidas. Smegenyse yra dvi kraujosrūvos, o viena akimi septynmetė gali daugiau nebematyti, rašo „The Telegraph“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 9:04 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:56 PM

Per žudynes buvo nušautas iš Irako kilęs Zainab tėvas Saadas al Hilli (50 m.), motina Iqbal (47 m.) ir močiutė Suhaila al Allaf (74 m.). Jų lavonai rasti užvestame automobilyje BMW vaizdingoje vietoje netoli Prancūzijos pietryčių miestelio Ševalino. Netoliese gulėjo nušautas prancūzas dviratininkas, manoma, netyčia tapęs nusikaltimo liudininku.

Pati Zainab buvo aptikta gulinti kraujo klane be sąmonės šalia automobilio. Praėjus aštuonioms valandoms, automobilyje po negyvos motinos kojomis rasta ir jaunesnioji Zainab sesuo – 4 metų Zeena. Ji dabar gyvena pas giminaičius Jungtinėje Karalystėje.

Zainab, kuri gydoma Grenoblio ligoninėje, šią savaitę pabudo iš komos, tačiau gydytojai jai vis dar davė stiprių raminamųjų. Pareigūnams kol kas pavyko tik trumpai šnektelėti su mergaite. Jie viliasi, kad ateityje iš jos sužinos daugiau nusikaltimo detalių.

Vis dėlto dėl prastos mergaitės būklės ji nebus apklausiama dar bent 2 dienas.

„Jai keliose vietose sužeistas veidas. Smegenyse – dvi kraujosrūvos, o prie akiduobės esantis kaukolės kaulas sulaužytas. Trauma labai sunki“, - mergaitės būklę apibūdino „The Telegraph“ šaltinis policijoje.  Konflikto šaknys – Jungtinėje Karalystėje

Ketvirtadienį į Jungtinę Karalystę atvykęs keturgubos žmogžudystės tyrimui vadovaujantis prancūzų prokuroras Ericas Maillaudas teigė, jog nusikaltimo šaknys glūdi šioje šalyje.

„The Telegraph“ ketvirtadienį pranešė, kad nužudyto S. al Hilli brolis 46 metų Haydaras Thaheris ne kartą grasino savo tėvams – Prancūzijoje nušautai S. al Allaf ir pernai dėl inkstų ligos mirusiam Abdului al Saffarui.

Švedijos pilietybę turėjusi S. al Allaf ir jos agresyvusis sūnus H. Thaheris gyveno pietiniame Stokholme, kai moteris nusprendė vykti atostogauti kartu su vyresnėlio šeima į Prancūziją.

Praeityje psichinių problemų turėjusio H. Thaherio kaimynai teigia nematę jo apie mėnesį. Švedijoje gyvenantys giminaičiai manė, kad jis išvyko į Jungtinę Karalystę.

Viename Stokholmo teisme buvo rasti dokumentai, kurie atskleidė, jog H. Taheris buvo ne kartą sulaikytas dėl grasinimų ir žiauraus elgesio su savo tėvais.

Vis dėlto jis niekad nebuvo teisiamas, nes tėvai prieš jį neliudijo, o tik prašė pareigūnų padėti sūnui. Jie policijai esą teigė, jog sūnus gali sirgti šizofrenija, kad jis juos terorizuoja nuo 2001-ųjų ir kad grasinimai yra tapę kasdienybe.

2004-aisiais H. Taheris esą arabiškai šaukė savo tėvui: „Aš noriu tave užmušti ir tu nieko negali dėl to padaryti!“

Kitais metais jis neva išplėšė lazdą iš tėvo rankų ir ėmė ja jį mušti, šaukdamas arabiškai: „Aš tave galiu primušti ir galiu užmušti!“

Teigiama, kad 2006 m. jis užpuolė savo motiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.