Slapta nufilmuotas įrašas atskleidė M. Romney požiūrį į B. Obamos rinkėjus

Artėjančiuose JAV prezidento rinkimuose su Baracku Obama į kovą stosiančiam Mittui Romney prasidėjo nelengvos dienos. Paviešintame slapta nufilmuotame įraše matyti, kaip kandidatas nepagarbiai atsiliepia beveik apie pusę rinkėjų. Šiuos respublikonas išvadino aukomis.

M. Romney nepagarbiai atsiliepė apie varžovo B. Obamos rinkėjus, kurie nemoka pajamų mokesčio.<br>Reuters
M. Romney nepagarbiai atsiliepė apie varžovo B. Obamos rinkėjus, kurie nemoka pajamų mokesčio.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2012, 3:20 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:19 PM

Liberalios pakraipos žurnalo „Mother Jones“ paviešintas vaizdo įrašas smarkiai pasitarnavo M. Romney kritikams. Jie visą rinkimų kampaniją tvirtino, kad turtuolis respublikonas yra pernelyg atitrūkęs nuo paprastų žmonių gyvenimo ir jų problemų.

Įraše, nufilmuotame pavasarį, privačių rėmėjų surengtuose pietuose, M. Romney nepagarbiai atsiliepia apie varžovo demokrato B. Obamos rinkėjus, kurie nemoka pajamų mokesčio.

„Yra 47 proc. žmonių, kurie remia B. Obamą, yra priklausomi nuo vyriausybės, mano, kad yra aukos, tiki, kad tai vyriausybės atsakomybė jais pasirūpinti“, - naujienų agentūra „Reuters“ citavo įraše pasakytus M. Romney žodžius.

Maža to, respublikonas aiškino, kad B. Obamos rėmėjai nėra jo rūpestis. „Ne mano darbas rūpintis šiais žmonėmis. Niekada neįtikinsiu jų imtis asmeninės atsakomybės ir pasirūpinti savo gyvenimu“, - kalbėjo M. Romney, pabrėždamas, kad jo darbas yra tiesiog bandyti įtikinti 5-10 proc. rinkėjų, kurie yra neapsisprendę, ką remti.

Paviešinus šį vaizdo įrašą, respublikonas nuo pasisakymo neatsiribojo, tačiau pripažino, kad nuomonė buvo pareikšta „ne elegantiškai“.

O jo stovykla suskubo pridurti, kad kandidato pasisakymai rodo, jog jis yra susirūpinęs šalies neturtingaisiais ir vargšais, kuriems esą sunku gyventi dėl B. Obamos ekonomikos politikos.

Varžovo klaida suskubo pasinaudoti B. Obamos rinkimų kampanijos atstovai, kurie vėl atgaivino kalbas apie M. Romney atotrūkį nuo eilinių amerikiečių.

„Tai, kad kandidatas į Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento postą už uždarų durų turtingų rėmėjų grupei pareiškia, jog pusė amerikiečių laiko save „aukomis“, šokiruoja. Sunku būti visų amerikiečių prezidentu, kai paniekinamai nurašai pusę tautos“, - pastebėjo B. Obamos rinkimų kampanijos atstovas Jimas Messina.

Apžvalgininkai pastebi, kad pastaruoju metu M. Romney rinkimų kampanija atsidūrė ne vienoje nemalonioje situacijoje, kuri atsiliepė respublikono populiarumui.

Keturias dienas vykdyta ir pirmadienį paviešinta „Reuters“ ir „Ipsos“ nuomonių apklausa parodė, kad M. Romney nuo B. Obamos atsilieka penkiais procentiniais punktais.

Rugsėjo 10-ąją atlikta kita nuomonių apklausa rodė M. Romney palankesnius rezultatus. Jį rėmė 46 proc., B. Obamą – 49 proc. rinkėjų.

Tad pirmadienį, likus mažiau nei porai mėnesių iki lapkričio rinkimų, M. Romney stovykla atskleidė naują strategiją.

Dabar M. Romney daugiau esą kalbės apie specifinius pasiūlymus rinkėjams. Prieš tai jis daugiau rinkosi B. Obamos ekonominės politikos puolimą.

2011-aisiais 53,6 proc. amerikiečių mokėjo pajamų mokesčius, 46,4 proc. amerikiečių šių mokesčių nemokėjo.

Iš jų 28,3 proc. darbuotojų mokėjo darbuotojų socialinio draudimo mokesčius. Daugumai tų žmonių, kurie mokėjo pastaruosius mokesčius, taikomos mokesčių lengvatos dėl vyresnio amžiaus, auginamų vaikų ir nedidelių atlyginimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.