Šachtininkų protestai Bolivijoje - su dinamitu

Bolivijos šachtininkai,

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-09-19 13:00, atnaujinta 2018-03-16 16:56

Antradienio protesto demonstracijos, po kurios kilo grumtynės, organizatoriai sakė, kad joje dalyvavo 30 tūkst. šachtininkų. Ėmus sproginėti dinamitui žmonės puolė ieškoti saugios vietos, buvo uždarytos parduotuvės ir bankų skyriai.

Viena dinamito lazdelė sprogo ant kalnakasių profesinės sąjungos būstinės stogo, kuris įgriuvo. Vienam vyrui per sprogimą buvo nutraukta ranka, be to, buvo sužeistas praeivis, sakė vidaus reikalų ministro pavaduotojas Jorge Perezas.

Vėliau jis paskelbė, kad žuvo vienas šachtininkas, pasmerkė demonstrantų „susirėmimus bei nesutaikomumą“ ir paragino abi šalis trečiadienį susitikti su pareigūnais deryboms dėl susitaikymo.

Ginčas kilo tarp nepriklausomų šachtininkų ir tų, kurie dirba valstybinėje kompanijoje, cinko ir alavo kasykloje „Colquiri“. Tą kasyklą prezidento populisto Evo Moraleso vyriausybė birželį nacionalizavo.

Nepriklausomi šachtininkai susibūrė į kooperatyvus, bet po nacionalizacijos jiems nebeleidžiama dirbti toje kasykloje ir jie jau ne kartą buvo susirėmę su ją eksploatuojančios valstybinės kompanijos „Comibol“ darbuotojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.