„Miškų berniuko“ paslaptis - neįminta, jaunuolis dingęs jau tris mėnesius

Prieš metus ant kojų Berlyno pareigūnus sukėlusio berniuko iš miško melagystės jau kurį laiką įmintos. Tačiau tuo jo paslaptingas elgesys nesibaigė. Jaunuolio pamotė skundžiasi, kad šis jau tris mėnesius yra dingęs be žinios, rašo britų leidinys „The Daily Telegraph“.

Socialinių tarnybų atstovai taip pat piktinosi, kad paaiškėjus R. van Helsumo melagystėms, jis neatsiprašė ir netgi nepadėkojo.
Socialinių tarnybų atstovai taip pat piktinosi, kad paaiškėjus R. van Helsumo melagystėms, jis neatsiprašė ir netgi nepadėkojo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2012, 9:58 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:13 PM

Kol nebuvo atskleista olando Robino van Helsumo tapatybė, jis populiariai buvo vadinamas berniuku iš miško.

Žinia apie paauglį visoje Europoje pasklido po to, kai 2011-ųjų rugsėjo 5-ąją jis pasirodė prie Berlyno rotušės.

Vos keletą žodžių vokiškai mokantis vaikinas taisyklinga anglų kalba papasakojo esąs iš miško ir neprisimenantis savo praeities.

17-mečiu Ray prisistatęs jaunuolis teigė mažiausiai penkerius metus su tėvu praleidęs miškuose, kol galiausiai savo gimdytoją rado mirusį ir užkasė. Tada jis neva patraukė Berlyno link.

Atklydėlis taip pat aiškino, kad jo motina prieš penkerius metus žuvo automobilio avarijoje, tačiau jis pats nieko apie tai neprisimenantis.

Paauglio istorija suglumino vokiečių pareigūnus. Skambėjo ir įvairios nuomonės, tikėti berniuko iš miško pasakojimu, ar ne.

Tačiau birželį paaiškėjo, kad jaunuolis viską melavo. Berniuko iš miško nuotraukai apskriejus įvairių šalių žiniasklaidą, jį pamatė ir atpažino klasės draugai iš vienos Nyderlandų mokyklos.

Paskelbta, kad paslaptingojo Ray tikrasis vardas yra Robinas van Helsumas ir jam 20 metų. Apsimetėlis Nyderlandų Hengelo mieste gyveno su pamote Ellen, kuri, kaip manoma, yra vienintelis jaunuolio šeimos narys.

Moteris dėl įsūnio dingimo į pareigūnus kreipėsi dar 2011-ųjų rugsėjį, kelios dienos prieš R. van Helsumo pasirodymą Berlyne, tačiau nieko nepešė.

Pats R. van Helsumas prisipažino išgalvojęs visą berniuko iš miško istoriją.

Birželį Berlyno socialinės rūpybos pareigūnai pareiškė norintys paduoti 20-metį į teismą dėl beveik 20 tūkst. eurų, kurie buvo išleisti jo išlaikymui.

Vokietijoje R. van Helsumas gavo nemokamą nakvynę, drabužių, vokiečių kalbos pamokų ir kišenpinigių.

Socialinių tarnybų atstovai taip pat piktinosi, kad paaiškėjus R. van Helsumo melagystėms jis neatsiprašė ir netgi nepadėkojo.

Tačiau tuo problemiškas jaunuolio elgesys nesibaigė. Prieš tris mėnesius R. van Helsumas dingo ir jo buvimo vieta niekam nežinoma.

„Kitą dieną po to, kai buvo atskleista melagystė, jis man paskambino ir paklausė, ar gali grįžti namo, nes jam reikia pailsėti. Žinoma, aš pasakiau: „Taip, esi laukiamas.“ Jis man atsakė: „Paskambinsiu tau rytoj arba poryt.“ Tačiau daugiau nieko iš jo negirdėjau“, - vienam Nyderlandų laikraščiui pasakojo R. van Helsumo pamotė Ellen.

Berlyno policija teigia mananti, kad jaunuolis vis dar yra mieste, tačiau pripažįsta irgi nežinanti, kur jis yra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?