Protestas Madride malšintas guminėmis kulkomis, sužeisti 65 žmonės (papildyta)

Antradienio vakarą Ispanijos policija susirėmė su tūkstančiais protestuotojų, nesutinkančių su šalies taupymo politika. Įsiaudrinusius ispanus pareigūnai ramino, guminėmis kulkomis ir lazdomis, rašo BBC.

Per susirėmimus buvo sužeista apie 50 žmonių.<br>„Reuters"
Per susirėmimus buvo sužeista apie 50 žmonių.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2012, 11:38 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:58 PM

Naujausiais duomenimis, per susirėmimus sužeisti mažiausiai 65 žmonės ir 27 sulaikyti.

Smurtas įsiplieskė antradienio naktį, kai judėjimo „Užimk Kongresą" (Occupa el Congresso) dalyviai bandė prasibrauti per policijos pastatytas metalines užtvaras ir apsupti parlamento pastatą.

Televizijos kanalai pranešė, kad per susirėmimus sužeisti 27 policijos pareigūnai, kurie į protestuotojus šaudė guminėmis kulkomis. Valdžios duomenimis, iš viso į demonstraciją susirinko 6 tūkst. žmonių.

Skelbiama, kad protestas suorganizuotas internetu ir į jį susirinko daugiausia jaunimas.

Judėjimo dalyviai protestuoja prieš demokratijos "pagrobimą", aukštą nedarbo lygį, korupciją politinėje sistemoje ir reformas ekonomikos, švietimo ir sveikatos apsaugos sferose.

Naujoji Ispanijos vyriausybė karpė atlyginimus ir didino mokesčius, kad sumažintų skolų naštą. Nerimaujama, kad šaliai gali prireikti visapusiško gelbėjimo paketo, be 100 mlrd. eurų paketo, kurį euro zona jau pažadėjo šalies bankams.

Ispaniją vis stipriau alina antroji recesija per pastaruosius ketverius metus. Skolų prispaustas Andalūzijos regionas svarsto galimybę prašyti vyriausybės beveik 5 mlrd. eurų. Kiti regionai – Katalonija, Mursija ir Valencija – taip pat planuoja prašyti skubios finansinės paramos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.