Rusijoje ketvirtokas sumušė matematikę ir mokyklos direktorę

Rusijos Čeliabinsko srityje – neregėtas incidentas. Vienoje mokykloje pradinukas, supykęs dėl to, kad neteisingai išsprendė uždavinį, puolė į isteriją, nusiaubė visą klasę, sumušė mokytoją ir direktorę. Mažametį sulaikė policija. Jam gresia sulaikymas iki 30 parų.

Specialistų nuomone, agresyvus mokinio elgesys reiškia, kad vaikui reikia psichologų pagalbos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Specialistų nuomone, agresyvus mokinio elgesys reiškia, kad vaikui reikia psichologų pagalbos.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 7:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:04 AM

Apie įvykį vienoje Kryštymo mokykloje pranešė Rusijos žiniasklaida, kurią informacija pasiekė iš miesto administracijos nepilnamečių reikalų padalinio.

Kaip rašo newsru.com, per matematikos pamoką mokytoja tikrindama ketvirtokų namų darbus pasiūlė uždavinį išspręsti kartu. Kai tai buvo padaryta, paaiškėjo, jog vienas klasės mokinys namuose šį uždavinį buvo išsprendęs neteisingai.

Berniuko reakcija į šį faktą visiems sukėlė šoką. Iš pradžių jis puolė savo suolo kaimyną ir suplėšė jo pažymių knygelę. Pašokęs ir bėgdamas per klasę ketvirtokas numėtė nuo visų suolų knygas ir sąsiuvinius, o tada nusiaubė ir mokytojos stalą.

Matematikė bandė nuraminti įsisiautėjusį vaiką. Tačiau šis nuplėšė jos apyrankę, karolius, sudavė per veidą ir suplėšė palaidinę. Į pagalbą atskubėjusi direktorė taip pat gavo keletą smūgių ir išgirdo įžeidžiančių žodžių.

Ką daryti su šią sceną iškėlusiu pradinuku spręs Nepilnamečių reikalų komisija. Ketvirtokas dar per mažas prisiimti baudžiamąją atsakomybę. Tikėtina, kad jis gali būti nugabentas į laikiną paauglių sulaikymo centrą, kur turės praleisti iki 30 parų. Taip pat bus sprendžiama, ar vaikui reikalingas gydymas, mat jis kelia grėsmę savo bendraklasiams ir mokytojams.

Miesto administracijos darbuotojai atskleidė, kad berniukas anksčiau mokėsi kitoje mokykloje, bet iš jos buvo pašalintas dėl agresyvių išpuolių. Vaiką augina vienas tėvas, tačiau jis atsisako bendrauti su valstybės tarnautojais ir pedagogais. Specialistų nuomone, mokiniui reikalinga psichologinė pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.