Statinėje nuskendęs kūdikis – Gruzijos rinkiminės kovos auka?

Kas ir kodėl galėjo taip žiauriai pasielgti su 9 mėnesių kūdikiu? Šis klausimas pirmadienį, parlamento rinkimų dieną, sklandė tarp sukrėstų Gruzijos gyventojų.

Pirmadienį, Gruzijos parlamento rinkimų dieną, daugybė gruzinų meldėsi už nuskendusią mergaitę. Pamaldose vienoje Tbilisio cerkvėje dalyvavo ir opozicinio aljanso „Gruzijos svajonė“ lyderis Bidzina Ivanišvilis su žmona Jekaterina Chvedelidze.<br>AP
Pirmadienį, Gruzijos parlamento rinkimų dieną, daugybė gruzinų meldėsi už nuskendusią mergaitę. Pamaldose vienoje Tbilisio cerkvėje dalyvavo ir opozicinio aljanso „Gruzijos svajonė“ lyderis Bidzina Ivanišvilis su žmona Jekaterina Chvedelidze.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 7:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:04 AM

Sekmadienį vakare šalį apskriejo žinia, kad dar metukų nesulaukusi mergaitė rasta nuskendusi statinėje nuo vyno, kurioje buvo laikomas vanduo, praneša foreignpolicy.com.

Rinkimuose dėl dominavimo parlamente besigrumiant prezidento Michailo Saakašvilio partijai ir opoziciniam aljansui „Gruzijos svajonė“, tragedija buvo susieta su šalyje verdančia politine kova.

„Mes vakarieniavome antrame aukšte esančiame balkone. Vaikas miegojo lovoje pirmame aukšte, - po nelaimės Gurijos krašte Kolagos kaime vietos leidiniui pasakojo vienas šeimos narys. - Po penkių minučių jie nuėjo pažiūrėti vaiko, o jis buvo dingęs, paimtas iš lovytės.“

Netrukus mergaitė buvo aptikta į žemę įkastoje statinėje, kuri buvo iki pusės pripildyta vandens. Teigiama, kad mažylė dar buvo gyva. Šeima ją skubiai nugabeno į ligoninę, tačiau medikai nesugebėjo išgelbėti jos gyvybės.

Foreignpolicy.com nurodo, kad mergaitės vardas ir pavardė – Barbare Rapaliani. Visuomeninis Armėnijos radijas praneša, kad kūdikis buvo armėnų kilmės tėvų vaikas, vardu Barbara Rafalyants. Georgianjournal.ge aukos pavardę rašo dar kitaip – Rapaliantsi.

Iškart po mergaitės mirties kai kurie jos giminaičiai iškėlė versiją, kad kūdikio nužudymas galėjo būti politiškai motyvuotas. Mat kūdikio teta – vietinė opozicinio aljanso „Gruzijos svajonė“ aktyvistė, dirbanti koordinatore, - Dali Mekerišvili. Ji esą anksčiau sulaukė grasinimų iš žmogaus, susijusio su M. Saakašvilio Vieninguoju nacionaliniu judėjimu (VNJ). 

Georgianjournal.ge pranešė, kad mergaitė buvo nužudyta, kai jos tėvai lankėsi D. Mekerišvili namuose.

Sekmadienį vėlai vakare policija apklausė mažylės tėvą Pavle. Jis teigė, kad šeima nebuvo susijusi su politika, todėl nenorėjo su ja sieti ir dukters mirties.

Žuvusio kūdikio tetą pareigūnai išklausė jos pačios reikalavimu. Taip pat buvo apklaustas mergaitės senelis ir kaimynai.

D. Mekerišvili per apklausą įvardijo jai grasinusį asmenį. Georgianjournal.ge nurodo, kad tai - Gurijos krašto VNJ kandidatas į parlamentą Giorgi Dživiniašvilio artimas giminaitis Giorgi Mekerišvilis.

Esą Tbilisyje dirbantis vyras ją ragino pasitraukti iš „Gruzijos svajonės“, jai grasino ir siūlė pinigų už tai, kad ji paliktų susivienijimą.

„Aš negaliu kaltinti Mekerišvilio dėl vaiko mirties, nes įvykis tiriamas“, - pridūrė D. Mekerišvili.

Mirusios mergaitės kūną apžiūrėjo teismo medicinos ekspertai. Foreignpolicy.com žiniomis, policija sulaikė du kūdikio giminaičius, kurie gali būti susiję su mažylės mirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.