Kas pražudė nuskendusio kelto keleivius?

Pirmadienio vakarą prie Honkongo krantų susidūrus dviem laivams vienas jų pradėjo skęsti. Tačiau kito įgula į padėti prašančius keleivius net nesureagavo. Ir taip pražudė mažiausiai 36 žmones. Apie tai rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Reuters” ir AP informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2012, 9:51 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:53 AM

Kas kaltas, kad dešimtys stebėti fejerverkų išplaukusių kompanijos „Power Assets Holdings” darbuotojų ir šeimos narių nuskendo neturėdami galimybių išsigelbėti?

Honkongo vyriausybė dar tik pradėjo tyrimą.

Tačiau vakar policija jau sulaikė šešis abiejų susidūrusių laivų įgulų narius, esą laiku nesiėmusius veiksmų.

Bet kokiu atveju ši tragedija – viena didžiausių Honkongo laivininkystės istorijoje.

Laivas skendo ypač greitai

Nuskendusiu keltu plaukė bendrovės „Power Assets Holdings”, kuriai vadovauja Honkongo milijardierius Li Ka-shing’as, darbuotojai ir jų šeimos nariai.

Keleivių tikslas buvo Viktorijos įlanka, kurioje jau pokšėjo fejerverkai, skirti Kinijos nacionalinei dienai ir rudens vidurio šventei.

Tačiau keltas iki įlankos nepriplaukė. Prie Lamos salos jis susidūrė su kitu laivu ir pradėjo greitai skęsti.

Žmonės pasakojo, kad turėjo labai mažai laiko apsivilkti gelbėjimo liemenes, nes keltas staigiai prisipildė vandens.

„Per 10 minučių laivas nuskendo. Turėjome laukti mažiausiai 20 minučių, kol buvome išgelbėti”, – krante jau įsisupęs į antklodę tvirtino vienas išgelbėtasis.

„Susidūrus laivams žmonės nepanikavo. Bet chaosas įsisiūbavo į vidų pradėjus veržtis vandeniui”, – pridūrė kitas keleivis.

Suėmė šešis jūreivius

Savo ruožtu kitas laivas saugiai atplaukė į prieplauką Lamoje – turistų ir išeivių pamėgtoje saloje. Buvo apgadintas jo pirmagalys, o keli keleiviai ir įgulos nariai buvo nuvežti į ligoninę.

Nors šis laivas nenuskendo, padėti skęstantiems kelto keleiviams jis nesustojo.

Būtent todėl dabar Honkonge keliamas didžiausias triukšmas. Tiesa, skelbiama, kad laivo kapitonas nesustojo išsigandęs, jog gali irgi nuskęsti.

To nepaisydama Honkongo policija jau suėmė šešis abiejų laivų įgulų narius. Jiems greičiausiai bus pareikšti kaltinimai pražūtingu aplaidumu.

„Įtariame, kad šie asmenys elgėsi visiškai neatsakingai, todėl juos sulaikėme. Galbūt netrukus pranešime ir apie naujus areštus”, – teigė Honkongo policijos komisaras Andy Tsang’as.

Išbandymas Honkongo lyderiui

Honkonge laivyba itin intensyvi, bet rimtų laivybos incidentų pasitaiko labai retai – skirtingai nei pagrindinėje Kinijos teritorijoje.

Septyni milijonai šio didmiesčio gyventojų didžiuojasi itin aukštos kokybės viešuoju transportu ir puikia infrastruktūra, nors laivais tarp Honkongo salų kasdien kursuoja tūkstančiai žmonių.

Ši tragedija ir gelbėtojų darbas tapo pirmuoju rimtu išbandymu naujajam Honkongo vadovui Leung Chun-ying’ui.

Jis jau aplankė išgelbėtus žmones ir pažadėjo, kad incidentas bus nuodugniai ištirtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.