A. Merkel nerimauja dėl senstančių Vokietijos gyventojų

Vokietijos kanclerė Angela

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 8:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:37 AM

Demografai teigia, kad jeigu niekas nepasikeis, dabartinė beveik 82 mln. siekianti Vokietijos populiacija sumažės penktadaliu ir kad trečdalis žmonių iki 2060 metų bus vyresni nei 65 metų amžiaus. Tai reiškia, kad bus per mažai aktyvių darbuotojų, kurie finansuotų pagyvenusių žmonių socialinės apsaugos poreikius.

„Tai kartu su globalizacija yra didžiausias mūsų visuomenėje vykstantis pokytis. Mes negalime išsisukinėti nuo šito iššūkio“, - sakė A. Merkel.

Per pastaruosius metus Vokietijos valdžia sušvelnino kai kuriuos apribojimus imigracijai, kad užpildytų spragas darbo rinkoje. Tačiau kanclerė teigia, kad sprendimams reikia pagalbos iš institucijų, kuriose jos valdžia ribota, tokių kaip 16 šalies federacijų.

Daugybė vokiečių aršiai priešinosi sprendimui ilginti pensinį amžių iki 67 metų ir teigė, kad jie turi teisę ilsėtis, kai yra vyresni. Vis dėlto vokiečiai turi suprasti, kad vidutinė gyvenimo trukmė taip pat smarkiai pailgėjo.

„Mes elgiamės taip, tarsi gyvenimo trukmė tebėra tokia kaip anksčiau“, - sakė A. Merkel.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.