Didžiąją Britaniją sutelkė dingusios penkiametės paieškos, sulaikytas įtariamasis

Velse – itin didelio masto paieškos operacija. Šimtai policijos pareigūnų nuo pirmadienio vakaro ieško dingusios penkiametės April Jones. Kol kas mergaitės paieškos – bevaisės, tačiau policija skelbia sulaikiusi vieną įtariamąjį, kuris, pasak pareigūnų, turėtų padėti nustatyti A. Jones buvimo vietą.

Šalies gyventojai įsitraukė į penkiametės A. Jones paieškas.<br>„Reuters“
Šalies gyventojai įsitraukė į penkiametės A. Jones paieškas.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-04 21:55, atnaujinta 2018-03-16 08:33

Įtariamasis – 46 metų amžiaus Markas Bridgeris. Jis gyvena tame pačiame rajone kaip ir mergaitės šeima. Kaimynai įtariamąjį apibūdina kaip tylų, tačiau draugišką žmogų, nevengiantį moterų draugijos. 19-metis M. Bridgerio sūnus Scottas atskleidė, kad su tėvu pradėjo bendrauti vos prieš kelis mėnesius, esą iki tol jie net nebuvo pažįstami.

Vyriškis sulaikytas apie 12 mylių nuo Machynlletho miestelio, kuriame dingo mergaitė, rašo dailymail.co.uk. Policijos pareigūnai M. Bridgerį sučiupo einantį keliu. Įtariamąjį policija apklausė jau du kartus, tačiau reikiamos informacijos vis dar neišgavo. Pareigūnai prasitarė, kad šio vyriškio jie dairėsi jau kurį laiką, tačiau dėl ko – nekomentuoja. Ar M. Bridgeris susijęs su kitais nusikaltimais, policija neatskleidžia.

Velso policija ir gyventojai nuo pirmadienio vakaro bando surasti penkiametę A. Jones. Vietovė gausi durpynais, todėl paieškos sudėtingos. Ieškoti mergaitės susibūrė ir savanoriai, pastarieji pasiskirstę grupėmis šukuoja apylinkes. Šokiruoti miestelio gyventojai ir valdžios atstovai taip pat įsitraukė į paieškas, iškabinėjo plakatus su mergaitės atvaizdu. Žmonės apie įvykį sužinojo socialiniame tinkle „Facebook“.

Penkiametė paskutinį kartą matyta pirmadienio vakarą važinėjanti dviračiu. Liudininkai pareigūnams pasakojo matę, kaip mergaitė įlipa į automobilį. Nuo tos akimirkos apie penkiametę – jokių žinių. Pareigūnai įtaria, kad mergaitė yra pagrobta.

Dingusios mergaitės šeima – sugniuždyta. Jie viešai kreipėsi į pagrobėją prašydami grąžinti ją namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.