Honkongas gedi laivų susidūrimo aukų

Honkonge ketvirtadienį

„Hong Kong Electric“ priklauso turtingiausio Azijoje žmogaus Li Ka-shingo verslo imperijai.<br>"Reuters"
„Hong Kong Electric“ priklauso turtingiausio Azijoje žmogaus Li Ka-shingo verslo imperijai.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 12:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:06 AM

Honkongo aukščiausiasis vadovas Leung Chun-yingas kartu su kitais aukštais pareigūnais vadovavo aukų pagerbimo ceremonijai vyriausybės būstinėje, esančioje netoli uosto, o mokyklose ir kitose viešosiose įstaigose taip pat įsiviešpatavo tyla.

Honkonge pirmadienio vakarą įvyko didžiausia per pastaruosius 40 metų laivybos avarija, kai greitaeigis keltas „Sea Smooth“ susidūrė su pramoginiu laivu „Lamma IV“, plukdžiusiu apie 120 keleivių per vienos bendrovės organizuotą kelionę, kurios metu ketinta stebėti nacionalinės dienos fejerverkus.

Per susidūrimą buvo pramušta didelė skylė „Lamma IV“ kairiajame borte ties laivagaliu, o daug keleivių buvo nublokšti į vandenį. Laivagalis per kelias minutes paniro po vandeniu, o keleiviai įstrigo pusiau apsemtoje kabinoje.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pareiškė užuojautą aukų artimiesiems, kai jo šalies konsulatas buvusioje Britanijos kolonijoje patvirtino, jog tarp žuvusiųjų yra vienas neatpažintas britas.

JAV generalinis konsulas Stephenas Youngas taip pat savo pranešime pareiškė „giliausią užuojautą“ dėl žmonių žūties.

Prie jų prisidėjo ir Europos Sąjungos išorės politikos vadovė Catherine Ashton, pareiškusi užuojautą ir sakydama, kad ši avarija buvo „rimtas smūgis miestui, kurio sieloje yra jūra“.

Vietos televizijos reportažuose buvo matomi gedintys žmonės, mėtantys iš laivų į jūrą netikrus pinigus kaip auką žuvusiesiems nelaimės vietoje netoli Lamos salos, esančios už kelių kilometrų į pietvakarius nuo Honkongo.

Apie 500 žmonių dalyvavo gedulingose mišiose Šv.Jono katedroje, kurioje bendrovės „Hong Kong Electric“ vadovai pagerbė savo darbuotojus, kurie žuvo išplaukę „Lamma IV“ į pramoginę kelionę darbuotojams ir jų šeimų nariams.

„Hong Kong Electric“ priklauso turtingiausio Azijoje žmogaus Li Ka-shingo verslo imperijai. Šis magnatas tragedijos ištiktos šeimoms pasiūlė po 200 tūkst. Honkongo dolerių (69 tūkst. litų) kompensaciją už kiekvieną žuvusįjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.