H. Clinton pasikalbėjo ir su B. Ivanišviliu ir su M. Saakašviliu

JAV valstybės sekretorė

H. Clinton pagyrė M. Saakašvilį už vadovavimą atviriems ir konkurencingiems rinkimams.<br>"Reuters"
H. Clinton pagyrė M. Saakašvilį už vadovavimą atviriems ir konkurencingiems rinkimams.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-10-05 11:04, atnaujinta 2018-03-16 08:25

B. Ivanišvilis, kurio aljansas „Gruzijos svajonė“ pirmadienį netikėtai įveikė valdančiąją partiją, vadovaujamą ištikimo JAV sąjungininko B.Saakašvilio, sakė, kad Vašingtonas yra Gruzijos „pagrindinis partneris ir draugas“.

Kalbėdamasi telefonu, H. Clinton pagyrė M. Saakašvilį už vadovavimą atviriems ir konkurencingiems rinkimams, taip pat už valstybės veikėjui deramą reakciją į balsavimo rezultatus, sakė JAV Valstybės departamento atstovė Victoria Nuland.

JAV diplomatijos vadovė taip pat „pasveikino Ivanišvilį su jo koalicijos pergale ir gyrė Gruzijos piliečius už aktyvų dalyvavimą šiuose istoriniuose ir taikiuose rinkimuose“, pridūrė V. Nuland.

B. Ivanišvilis anksčiau ketvirtadienį sakė, jog jeigu būtų paskirtas premjeru, jis planuoja savo pirmojo vizito užsienyje vykti į Vašingtoną, tačiau tokios kelionės data dar nenustatyta.

Šis milijardierius nori atkurti Gruzijos ryšius su Rusija, tačiau taip pat siekia tęsti šalies pastangas įstoti į NATO, nors ši centrinė M. Saakašvilio užsienio politikos gairė kursto Kremliaus pyktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.