Penkiametės britės nužudymu įtariamas vyras teisme ašarojo (papildyta)

Jungtinės Karalystės gyventojus toliau slegia širdgėla dėl praėjusį pirmadienį dingusios 5-metės April Jones. Šalies pareigūnai įtaria, kad mergaitė buvo nužudyta.

A. Jones dingo praėjusį pirmadienį. Mergaitė lauke važinėjosi dviračiu, o vėliau buvo pastebėta noriai įlipanti į pilką visureigį „Land Rover“.<br>Reuters
A. Jones dingo praėjusį pirmadienį. Mergaitė lauke važinėjosi dviračiu, o vėliau buvo pastebėta noriai įlipanti į pilką visureigį „Land Rover“.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2012, 4:46 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:34 AM

Tačiau mažametės gimtojo Machanleto miestelio žmonės nepraranda vilties dar išvysti ją gyvą. To gyventojai tikisi net ir žinodami, kad pirmadienį prieš teismą stojo April nužudymu įtariamas Markas Bridgeris. Vyras teisme ašarojo.

Prie Aberistvito teismo, prieš kurį pirmadienį kelioms minutėms stojo 46 metų įtariamasis, buvo smarkiai sustiprinta apsauga, mat šalyje įtampa dėl dingusios mergaitės didžiulė.

Pareigūnams buvo sunku sutramdyti įpykusius žmones, norėjusius prasibrauti prie balto furgono, kuriuo į teismą atvežtas M. Bridgeris.

Vienu metu į transporto priemonę buvo paleistas ir daiktas, panašus į batą ar butelį.

Penkiametės pagrobimu ir nužudymu kaltinamas M. Bridgeris Aberistvito teisme turėjo patvirtinti tik savo vardą, amžių ir gyvenamąją vietą. Tai truko apie keturias minutes.

 Trečiadienį įtariamasis stos jau prieš Kernarvono teismą.

A. Jones dingo praėjusį pirmadienį. Mergaitė lauke važinėjosi dviračiu, o vėliau buvo pastebėta noriai įlipanti į visureigį „Land Rover“. Tokią pačią mašiną turi netoliese gyvenantis M. Bridgeris, pažįstantis mergaitės šeimą.

Vyras policijos sulaikytas praėjusį antradienį. Iš pradžių jis buvo siejamas su mergaitės dingimu.

Tačiau vėliau M. Bridgeris buvo iš naujo suimtas jau įtariant jį A. Jones nužudymu.

A. Jones dar nėra rasta, tačiau britų prokurorai sako turintys pakankamai įrodymų, kad galėtų apkaltinti M. Bridgerį mergaitės nužudymu.

Praėjusią savaitę skelbta, kad britų policija siekia išsiaiškinti, ką M. Bridgeris veikė nuo pirmadienio 18 val. 30 min. iki antradienio 15 val. 30 min., kuomet buvo sulaikytas einantis pėsčias keliu 12 km nuo Machanleto.

Vasarą April su M. Bridgeriu ir dviem jo vaikais, kurie gyveno kaimynystėje su savo motina, važiavo žvejoti.

Į išvyką M. Bridgeris vaikus vežėsi tuo pačiu „Land Rover“ visureigiu, kuriuo, įtariama, April buvo pagrobta pirmadienį.

Po penkiametės dingimo buvo surengta didžiulė paieškos operacija, per kurią buvo kruopščiai apieškomi apylinkių miškai ir laukai. Prie operacijos prisijungė ir šimtai vietos savanorių.

Pastariesiems dalyvauti mergaitės paieškose nebeleidžiama, dabar dirba vien specialistai.

Tačiau viltis miršta paskutinė.

Savaitgalį šimtai žmonių, norėdami pagerbti „mielą, nekaltą mažą mergaitę“ Machanlete susirinko į procesiją, kuri lėtai ir tylomis judėjo pro tą vietą, kur dingo penkiametė, į vietos bažnyčios pamaldas.

Vienybę ir tvirtumą demonstravę žmonės nenorėjo procesijos vadinti atminimo ceremonija.

„Mes negalime, kaip tikėjomės, namo sugrąžinti mažosios April - mūsų mielos ir nekaltos mergaitės. Bet dabar mes viliamės, kad ji - Jėzaus rankose“, - kalbėjo dvasininkė Kathleen Rogers.

Procesijoje dalyvavę žmonės turėjo rožinius kaspinėlius, kuriais reiškė viltį, kad penkiametė dar gali būti gyva. Rožine spalva, kuri mažametės buvo mėgstamiausia, dabinami ir miestelio namai, jų durys, sklypų tvoros.

Tačiau ne visi April dingimo dramą stebintys britai nusiteikę geranoriškai. Dėl socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintų įžeidžiančių komentarų apie A. Jones dingimą kaltinimai gresia 20-mečiui Matthew Woodui. Jaunuolis buvo suimtas savaitgalį.

M. Woodas savo pasisakyme, kaip įtariama, penkiametės dingimą susiejo su 3 metų Madeleine McCann dingimu Portugalijoje 2007-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.