Standartinės B. Obamos frazės - pašaipų taikinys (video)

„Galbūt prezidento kalbų rengėjo kompiuteryje užstrigo mygtukas „kopijuoti“?“ - tinklalapyje „Youtube“ išpopuliarėjusiame įraše klausia danų televizijos DR laidos „Datektor“ vedėjas Thomas Buchas-Andersenas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2012, 9:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:43 AM

Šou rengėjai nutarė pažvelgti į JAV prezidento Baracko Obamos retoriką.

Daugiau nei prieš pusmetį paviešintame įraše parodyti kadrai iš skirtingų B. Obamos susitikimų su pasaulio lyderiais. Šiuose norėdamas pagirti jų valstybes JAV prezidentas kartoja tas pačias frazes: „boksuojasi sunkesnio svorio kategorijoje“ ir „viena stipriausių sąjungininkių“.

Įrašo pradžioje rodoma B. Obamos ir Danijos premjerės Helle Thorning-Schmidt susitikimo ištrauka, kurioje JAV vadovas kaip metaforą naudodamas bokso srities frazę sako: „Labai tipiška, kad danai tarptautiniuose santykiuose boksuojasi sunkesnio svorio kategorijoje.“

Po šių kadrų Th. Buchas-Andersenas klausia: „Ar, anot Obamos, mums sekasi geriau nei, sakykime, norvegams? Norvegijos Jensas Stoltenbergas taip pat lankėsi Baltuosiuose rūmuose.“

Tuomet parodoma įrašo ištrauka iš šių lyderių spaudos konferencijos, kurioje B. Obama pareiškia: „Sakiau tai prieš tai, bet noriu pakartoti: „Norvegija boksuojasi sunkesnio svorio kategorijoje.“

Tada laidoje parodoma, kad tą patį JAV prezidentas kalbėjo Nyderlandų, Airijos ir Filipinų lyderiams.

Th. Buchas-Andersenas taip pat pastebi, kad JAV prezidentas Nyderlandų, Australijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir kitų šalių lyderiams per susitikimus kartojo, kad jie yra vieni stipriausių ir artimiausių JAV sąjungininkų. Sakydamas tai B. Obama taip pat naudojo beveik identiškas frazes.

Galiausiai laidoje pabrėžiama, kad Danijos premjerė tokių žodžių iš JAV vadovo neišgirdo. Kopenhaga buvo pavadinta tik „didžia“ sąjungininke.

„Kartais turi labiau klausytis ne to, kas yra sakoma, o to, kas nesakoma“, - laidos pabaigoje ironizuoja Th. Buchas-Andersenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.