Ar dingusios mažylės kūnas kada nors bus rastas? (video)

Pirmadienį suėjo lygiai trys savaitės nuo dienos, kada 5 metų April Jones prie savo namų įlipo į pažįstamo vyro automobilį ir nuo to laiko jos niekas nematė. Britų pareigūnai, konstatavę, kad mergaitė veikiausiai nužudyta, visuomenei neskuba pateikti daugiau informacijos apie mažylės likimą. Pirmadienio vakarą, minėdami liūdną sukaktį, miestelėnai savo bokšto laikrodį apšvietė April mėgstamiausia rožine spalva.

Pirmadienį suėjo trys savaitės nuo dienos, kai April dingo iš savo namų kiemo Machanlete.<br>„Reuters“
Pirmadienį suėjo trys savaitės nuo dienos, kai April dingo iš savo namų kiemo Machanlete.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2012, 9:48 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:02 PM

Machanleto laikrodis išbuvo rožinis 12 valandų. April artimiesiems rožinė spalva reiškia viltį, kad spalio 1 d. dingusi mergaitė galiausiai bus surasta.

Pirmąją April dingimo savaitę rožiniais vilties kaspinais pasidabino visas Machanletas ir jo gyventojai. Nevilties apimti mergaitės tėvai tokius kaspinėlius netgi išsitatuiravo kaip atsiminimą visam gyvenimui apie prarastą dukterį. 

„Praėjus trims savaitėms mes vis dar nežinome, kuo visa tai baigsis. Žmonės bando grįžti į normalias gyvenimo vėžes, tačiau iki šiol neprarandame vilties ir turime nepasiduoti“, - kalbėjo miestelio meras Garethas Jonesas, mielai leidęs savivaldybei priklausantį laikrodį panaudoti visuomeninei akcijai.

Machanleto bendruomenę sukrėtusi mažylės netektis į miestelį pritraukė lankytojų iš visos Velso grafystės. Atvykėliai keliauja į vietos bažnyčią, kur uždega žvakutes ir pasirašo „Mažojoje April vilties knygelėje“. 

Pirmadienį ryte viso miestelio gyventojai rinkosi į bažnyčią, kur buvo laikomos mišios už dingusią mergaitę ir jos artimuosius.

Palaikymo žodžius nelaimės ištiktai šeimai siunčia ir tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio per socialinius tinklus „Facebook“ ir „Twitter“.

Savanoriai įsteigė dukters netekusiai šeimai fondą, į kurį iki šiol paaukota per 20 tūkst. svarų sterlingų.

Vis dėlto nežinia, ar daug yra optimistų, kurie vis dar viliasi surasti April gyvą.

Pareigūnai jau prieš porą savaičių paskelbė įtarimus 46 metų Markui Bridgeriui dėl mergaitės pagrobimo ir nužudymo. Vėliau M. Bridgeriui pateikti ir kaltinimai. Taip policija leido suprasti, jog mažametė yra mirusi. 

Nors kalnuotose Machanleto apylinkėse April vis dar ieško 150 specialistų, vietos žurnalistai ėmė viešai abejoti, ar jos palaikai apskritai kada nors bus surasti.

Naujienų tinklalapio news.gather.com žurnalistė gėdino policiją, kad per pastarąją savaitę apie April nebūta beveik jokių žinių.

„Kodėl mes nieko nežinome apie įtariamąjį? Vyras vis dar už grotų, bet pastaruoju metu apie jį beveik nieko negirdėti. Pareigūnai taip pat neatskleidė, kokiais įrodymais jie rėmėsi, manydami, kad M. Bridgeris nužudė mergaitę. Ne tik Velso žmonės yra susirūpinę šia mažyle – byla domina viso pasaulio gyventojus“, - dėstė nuomonę tinklaraštininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.