Prancūzijos ministrui diriguoja žmona

Ko tik nepadarysi dėl mylimos moters. Taip galima apibendrinti Prancūzijos vidaus reikalų ministro veiksmus. Norėdamas, kad žmona maloniai apsipirktų, jis net išvarė iš apylinkių valkatas ir romus, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Daily Telegraph” informacija.

M. Vallsas meilę A. Gravoin demonstruoja ne tik žodžiais, bet ir veiksmais.
M. Vallsas meilę A. Gravoin demonstruoja ne tik žodžiais, bet ir veiksmais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2012, 1:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:50 PM

Prancūzijos pirmuoju policininku vadinamam Manueliui Vallsui tenka neigti nemalonius kaltinimus.

Teigiama, kad vidaus reikalų ministras asmeniškai nurodė pareigūnams nerodyti jokios tolerancijos netoli jo namų populiariame ir turistų mėgstamame Paryžiaus rajone ant šaligatvių įsikūrusiems valkatoms ir besibastantiems romams.

Juos nurodyta tiesiog išvaryti. Anot vieno Prancūzijos savaitraščio, tokių veiksmų 50 metų M. Vallsas nutarė imtis išklausęs savo žmonos 46-erių smuikininkės Anne Gravoin skundų. Moteris esą buvo nepatenkinta, kad jai išėjus apsipirkti į vietos prekybos centrą „Franprix” pinigų jos ėmė prašinėti valkata.

Rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Prieš minėtą parduotuvę netrukus išdygo daugiau uniformuotų pareigūnų. Jie esą visą dieną vaikšto pirmyn ir atgal ir vaiko nereikalingus asmenis.

Kilus nepasitenkinimo bangai M. Vallsas kategoriškai paneigė asmeniškai stovintis už policijos valymo operacijos.

O Paryžiaus policijos atstovai oficialiai aiškina, kad intensyvesnių veiksmų imtasi dėl dešiniųjų politikų skundų ir vietos gyventojų peticijų, kuriomis pareigūnai buvo raginami imtis veiksmų.

Be to, ir pačius policininkus dar praėjusį savaitgalį netoli M. Vallso namų esančiose apylinkėse esą užpuolė girti jaunuoliai.

Tiesa, neoficialiai vietos pareigūnai pripažįsta, kad prie pokyčių ranką iš tiesų pridėjo ministro žmona.

„Taip yra dėl to, kad ponia Valls buvo labai šokiruota moterų, prašančių išmaldos drauge su savo kūdikiais. Tai buvo humaniškas atsakas”, – kalbėjo vienas jų.

Teigiama, kad vidaus reikalų ministro, kuris šiuo metu yra vienas populiariausių Prancūzijos politikų, žmona nuolat lydi apsipirkti ir šalies prezidento François Hollande’o gyvenimo draugę Valerie Trierweiler.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Prancūzijos politikai kreipiasi į policiją norėdami, kad jų žmonos apsipirkinėdamos jaustųsi maloniau.

Charles’is de Gaulle’is esą yra reikalavęs išvaryti iš Magdalenos aikštės prostitutes, kai jo konservatyvių pažiūrų žmona nutarė apsilankyti greta esančiose maisto parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.