S. Berlusconi persigalvojo: jis nesitrauks iš politikos

Buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi pareiškė ketinantis nesitraukti iš politikos, nors penktadienį buvo nuteistas už finansines machinacijas jo nuosavoje kompanijoje „Mediaset“. Apie tai politikas pranešė telefonu duodamas interviu televizijai TG5, kuri priklauso jo privačiai kompanijai „Mediaset“.

Praėjusią savaitę S. Berlusconi, priešingai, tvirtino neketinantis dalyvauti rinkimuose 2013 metais kaip partijos „Laisvės tauta“ lyderis.<br>AP
Praėjusią savaitę S. Berlusconi, priešingai, tvirtino neketinantis dalyvauti rinkimuose 2013 metais kaip partijos „Laisvės tauta“ lyderis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2012, 7:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:08 PM

S. Berlusconi pareiškė jaučiantis pareigą likti politiniame „lauke“, kad apsaugotų italus nuo teisinės sistemos neteisėtumų - kad niekam daugiau nenutiktų taip, kaip kad nutiko jam. S. Berlusconi pabrėžė, kad jam pateikti kaltinimai absurdiški, nes jis, kaip paaiškėjo, kaltinamas tuo, kad vagia pats iš savęs.

Buvęs premjeras dar kartą pareiškė, kad nuosprendis yra politiškai motyvuotas, o jis pats nekaltas, nes jo kompanija sumokėjo visus būtinus mokesčius.

Ar reiktų vertinti S. Berlusconi pareiškimą kaip ketinimą vėl kelti savo kandidatūrą į vadovaujančias pareigas, ar tiesiog likti aktyviu politiku, neaišku, pastebi „Reuters“.

Praėjusią savaitę S. Berlusconi, priešingai, tvirtino neketinantis dalyvauti rinkimuose 2013 metais kaip partijos „Laisvės tauta“ lyderis. S. Berlusconi Italijos premjero pareigas ėjo 1994-1995, 2001-2006 ir 2008-2011 metais.

Dabar buvusiam premjerui 76-eri. Spalio 26 dieną už sukčiavimą mokant mokesčius jis buvo nuteistas kalėti ketverius metus, jam uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje. Tačiau teismas pagal amnestijos įstatymą jo kalinimo bausmę sutrumpino iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?